Kiruna, Jul, mm

I torsdags kom jag hem igen från Kiruna efter att ha varit där sen fredagen innan jul, det började inte så bra.. mådde väldigt illa hela kvällen efter tågresan, dagen efter (igår) fortsatte likadant, vaknade och det bara vattnades så där äckligt i munnen som när man ska spy hela tiden.. MEN det var ju mellandagsrea så inte fan tänkte jag bli magsjuk... men när jag höll på sminka mig så gick det inte längre jag kväljde så mycket så det var bara att ge upp.. Så gårdagen tillbringades i liggläge på soffan hela dagen, men magen blev då totalt tömd på all julmat iaf..

I Kiruna så hann man som vanligt inte ens hälften av det man planerat.. var å hälsade på min kära vän Lisso på lördagen, sen käkade vi tacos och Lisso kom även till Poikki och sällskapade med hela familjen på kvällen, det var trevligt!

På söndag tog vi en liten skotertur till Icehotell och kollade lite hur det såg ut utifrån å vilken tid det gick guidade turer. I Kiruna är det polarnatt, solen går inte upp alls kring jul detta är kl 12 på dagen mitt på älven..


På måndag var vi på den guidade turen kl 10 på morronen, det var två ungar med på den som lät precis exakt heeela tiden... jäkligt störande och föräldrarna sa inte ens åt dom nåt.. helt sjukt. här är Johan utanför ingången som i år var kvadratiskt det har den aldrig annars varit. 

Här kommer ett gäng bilder från alla rum, det är olika konstnärliga teman i alla..


Så har v då Absolut Icebar oxå...


Och här e jag å Johan på Icehotell..
 

Sen åkte Johan hem den 23:e å vi hade uppesittarkväll med Bingolotto, blev tyvärr inga miljoner...

Å så var det julafton och tomten hittade även till Poikki och hade med sig måånga julklappar.. Och massa bra saker fick även jag!

Sen åkte jag hem med tåget på juldagen, 5 timmar tog det, men det gick rätt snabbt ändå!

Nu kom gubben hem så ska göra lite varmisar å sen ska vi se en film, ledigheten har verkligen gått snabbt och känns jobbigt att jobba redan i övermorron, men nu är det inte många dagar kvar innan det är helt finito där!

Heipa


Snöskottning

Idag har jag och Johan varit till Gråliden, han satte en sak på skorsstenen.. Jag däremot, skottade snö tills jag var helt slut!


Det var helt oskottat alltså så.. så jag gjorde först en gång till huset och sen en till garaget, kolla va långt det är dit!


Men det var skönt att vara ute och göra nåt iaf!

Johan hade byggt en jättefin sak i plåt som han fick fast där uppe tillslut!


Sen har vi varit till Krysset som dom flesta söndagar senaste tiden, det var mkt gott.

En av biljetterna till Kiruna har vi fått sålt till min kära vän Lisa, dom går iväg med posten imorron.

Få se om man lyckas få någon annan att köpa den andra..

På fredag bär det av till Kiruna, med syrran, direkt efter vi slutat jobba. 
 
I torsdags var jag å Johan å kollade vi hade iaf tur med vädret-igen på bio.
Den var dock inte lika rolig som ettan, blit väldigt konstigt när filmen börjar i södra Sverige och dom är påväg till Luleå, sen är dom på Max drive in i Luleå och beställer mat ( men det ska föreställa att dom är mer söderut) sen åker dom till Norrköping och Kolmården, Sen är dom på statoil på Håkansön typ, som är vid Piteå, å då måste dom köra heeela natten för att komma fram till Luleå... Lite sånt stör man sig på när man vet vars dom är hela tiden på rikigt, men hade man aldrig varit i Norrland hade det ju inte spelat nån roll..

Nää nu ska jag se om man kan komma på nån film att se ikväll innan sanningens ögonblick börjar!

Heipa 
Flytten

En sak som är bra som har hänt, det är att Johan har kommit in på skolan, kan säga att hade han inte gjort det hade vi haft ett litet lätt problem :)
Även jag har kommit in på massa kurser, arbetsrätt, ledarskapspsykologi osv...
Men är inte speciellt sugen att gå skola så jag ska nog tacka nej till det.

Idag har min kollega Camilla varit här, det var jättetrevligt, vi har ätit jordgubbspaj å kollat lite Nobelmiddag.

I förra veckan när jag åkte buss fick jag mer eller mindre en utskällning av busschauffören, för att jag betalade med en 100-lapp. men det måste man ju ändå få göra.... Så när jag sa att jag skulle ha en ungdomsbiljett till Hedensbyn så tyckte han att jag var gammal nog att veta att man inte betalar med SÅ stora pengar på en buss. Men va fan det går ju inte att ta ut mindre pengar.. Bra start på morronen...

I söndags köpte jag å Johan biljetter med tåget till Kiruna till julen, i måndags ringde pappa å sa att han hade köpt en bil här i Skellefteå och frågade om vi kunde köra upp den till Kiruna då... Snacka om osis...
Men ska försöka sälja iväg biljetterna, så är det nån som vill köpa eller nån som känner nån som behöver biljetter norrut är det bara å säga till dom får bli väldigt billiga bara vi blir av med dom!!

Johan är nu å hämtar hans vänner från flyget, dom har varit i thailand.. kul att få vara brun å fin mitt i vintern... Lyckostar..

Nää nu ska jag kolla lite annat..

Heipa 

Näst sista Idol

Ja tänk att nästa vecka är det redan dags för Idolfinalen. Förra året på Idolfinalen träffade jag Johans kompisar för första gången, vi har därmed varit mer än ett år med varann nu. Det känns mycket bra.

Jag har fått ett litet hål i tandköttet på vänster sida där nere vars visdomstanden ska komma upp, och man ser lite av den, problemet är bara att mina är inte den vägen dom ska utan dom ligger ner, typ så här fast den ligger HELT ner med "tuggsidan" mot tanden bredvid.

Vilket betyder att det förodligen kommer bli ett stort problem och förmodligen kommer dom måste sprätta upp halva munnen å operera ut den och jag som är lika rädd för tandläkare som att flyga.. Nästa, inte riktigt lika men inte långt ifrån.
Så jag har lite panik ångest över detta, jag hade ju som bestämt mig för att aldrig få några visdomständer, och trodde att eftersom dom ligger ner börde den inte kunna växa uppåt som.. men det är precis i kanten bredvid tanden bredvid som det börjat spricka upp.

Jag har 15 arbetsdagar kvar nu tills jag slutar, det börjar närma sig flytten å allt. Vi måste åka på Ikea och göra en liten handling när vi flyttar dit, bla ett bord med plats för 6, så jag ska sälja mitt 4:a bord, om nån vill köpa det säg till, det är knappt använt, vi äter ALLTID middag i vardagsrummet om vi inte har främmande..
Vi har aldrig någonsin, inte en enda gång suttit ensamma i köksbordet och ätit.

Imorgon kommer det en dam och kollar på lägenheten, hon är lite äldre så jag hoppas hon verkar vettig, för helst av allt vill jag inte hyra till någon ung människa. Men men vi får väl se imorron vad det är för nån.
Har varit å googlat lite på avtal å vi hittade ett som nog blir bra.

Jaa nu börjar idol igen så nu måste jag sluta skriva.
Hoppas bara Kevin vinner, han är helt klart tveklöst bäst av alla där!

Heipa

Jordgubbar och glass

Igår så hade jag och Johan en mysmåndag, vi åt först god mat, fläskfilé å strips, sen på kvällen åt vi lite jordgobbar  å glass med bananskivor.


Idag har dagen gått såå långsamt på jobbet, men snart är det äntligen dags för ugly Betty å Desperata hemmafruar!
Jag börjar dock få lite ont i halsen, få se om man klarar sig eller om man ska bli sjuk nu..

Det finns inga jobb ute att söka i Luleå på ams.. det är lite synd men det känns som att det blir lättare när man väl är i Luleå. Å annars får man ha ett långt vårlov :)

Igår kollade vi en film som heter Mad Money, den var faktiskt rätt bra så ett bra filmtips!
Heipa

RSS 2.0