Överraska...

Idag är Johan på studiebesök i Aitik, och som den duktiga hemmafru jag är tänkte jag överraska honom med en trerätters middag när han kommer hem.
Till förrätt  blir det löksoppa med bröd.
Till Varmrätt blir det smördegsinbakad fläskfilé med vitlök och stekt lök i, pommis och rödvin/beasås och sallad.
Till efterrätt blir det kladdkaka med vaniljkesella och hallon.

Jag har förberett så mycket jag kunnat, enligt mina beräkningar är han hemma ca halv sex, så snart ska jag börja göra iordning allt!

Idag har jag gått till stan, lämnat tillbaka en tröja jag köpte igår, lämnat tillbaka 3 filmer vi hade hyrt och solat lite solarium, sen gick jag hem fast handlade på kvantum på vägen. Det blev en rejäl prommis så nu kan jag frossa med gott samvete ikväll :)

Bara att hålla tummarna nu att det blir lyckat alltihopa!=)

Heipa

Jag längtar..

Efter min dator, eller en egen dator iaf.. Jag är nog aningen internet beroende, idag har Johan haft med sig datorn till skolan buhuu va tråkigt!
Men jag åkte till stan, och var där i 3,5 timme, köpte mig 6 nya plagg, är nog nästan rekord, jag som aldrig brukar hitta något, men en kofta ska jag läma tillbaka imorron.

Imorgon är det desperata igen! Jippie! Det bästaste programmet!

Jag har FORTFARANDE inte fått mitt AG-intyg från academic, så har ännu inte kunnat skickat in allt till a-kassan, undra hur länge det ska ta sen innan allt kommer igång. Har iaf mailat och efterlyst det jag behöver...

Johan badar badkar som vanligt, han har hittills bara badat i 40 min, sist badade han i 3 timmar ungefär. Han brukar sova lite när han badar, hojja det hade jag aldrig vågat, tänk om man rålan drunkna!? Men jag brukar ropa ibland och kolla så han svarar iaf.

I fredags när jag och Johan hade varit ut och ätit med Cissi och Niklas, så drack vi ju några öl oxå, kl typ 04.00 vaknade jag och var gryyymt törstig, så klev jag upp och skulle ta et glas med lite gott iskallt vatten, men det fanns inget iskallat vatten, inte ens kallt, knappt så det var ljummet, nästan varmt, jag spolade i minst 5 min, sen gav jag upp, Johan hade en kanna vid sängen som han haft sen vi gick och la oss och det var kallare än det i kranen.

Idag, skulle jag diska, då fanns det inget varmvatten, vi spolade och spolade och spolade, ringde felanmälan, sen när vi hade spolat kanske 20 minuter kom det varmvatten, aningen länge att vänta på att få rätt temp alltså.
Nå vi har ju ringt och gnällt iaf så hoppas dom löser det, inte nu för att Lulebo verkar vara så intresserade avatt hjälpa men ändå..

Nä om man skulle koka den stoora koppen med te och läsa lite bloggar.
Neej glömde, inte te vid denna dator....

När vi var på databutiken gick det så här: J=Johan K=Karin H=han i kassan
J: -Hej, vi vill veta vad det kostar att repa datorn, hon har (tittar på mig) hällt te i den
K: - Neeeej, jag har inte hällt te i den, jag har spillt te i den!!
H: Har ni inte någon drulleförsäkring ni kan ta den på då?
J: -Ja det har vi, ja det borde vi ju kunnat ta eftersom hon har hällt te i den.
K: -Neeeeeej jag har inte HÄLLT te i den jag har SPILLT
H tyckte nog vi var lite knäppa :)

Kanske är Skelleftemål men jag har abslout inte HÄLLT te i min dator, jag har SPILLT, ;)


Nå nå

Heipa

Söndag dag..

Undra vad man ska ta och hitta på idag.. Solen är inte framme idag heller, jag som är så solsugen, blir kanske lite solarium istället!

Igår var jag en sväng till storheden och kollade lite på h&m och handlade mat på coop, sen åkte jag hem och hämtade Johan så for vi och tvättade bilen, så nu är den helt strålande vacker :) Sen åkte vi och hyrde 3 filmer på hemmakväll, köpte mat på McDonalds, hem och åt snabbt, sen hoppade vi i bilen igen och åkte upp till stan, parkerade bilen och tog en prommis. Det var jättevarmt igår på kvällen, vi gick efter havskanten, det går en bra gångstig där som nog kommer bli välbesökt i sommar av oss.

Sen när vi kom hem igen så kollade vi Robinson, det var spännade igår alltså, jag tycker att hon Nina är som bra! Och den där Christian kan då gott åka ut nästa gång!
Sen kollade vi en av filmerna som vi hade hyrt, den var rätt rolig, kommer dock inte ihåg vad den heter.
Kan bara tillägga att vi gick igår och la oss 22,10, (vi kollade halva filmen i sängen) Vi är som värsta pensionärerna orkar inte ens vara uppe på helgen :)
I fredags, så var vi ut på Corsica och åt med Cissi och Niklas, vi drack några öl oxå, hann bli lite småberusad, det var en riktigt trevligt kväll till det kom dit en riktigt dålig trubadur, då gick vi därifrån och jag och Johan tog taxi hem å var hemma vid kl 12. Första gången vi var ut så där en fredagkväll här i Luleå.
Idag ska vi äta suovaskebab till middag, jag längtar redan!
Imorgon ska jag nog ta en vända på stan, hade velat köpa nåt att ha på mig på Valborgs, men lä väl inte hitta nåt som vanligt.. Suck!
Johan badar badkar, han har badat i nästan 2 timmar nu, snacka om att han ska vara skrynklig när han kliver upp.
Nää nu ska jag gå och titta lite i kylen är lite lunchhungrig!
Heipa

Vars är solen?

Det har varit fint väder hur länge som helst nu, så tog ju för givet att det var det idag oxå, jag brukar gå med Johan till skolan varje morgon så tar jag en morronprommis i samma veva, så idag hade jag hoppat i träningsskorna och klätt på mig allt så när jag öppnade ytterdörren så REGNADE det...Typiskt.. så jag vände och gick in igen, orkade inte börja bli genomblöt.. Hoppas det bara är en tillfällig svacka i vädret.

Igår började jag på min flygterapi Det gick bra, och det kändes bra att vara där, så jag ska ge detta en chans nu på allvar och hoppas att jag kan hantera min rädlsa och flyga snart igen.

Idag är det den underbara lönkommardagen, dock min sista lön för den här gången, måste börja ta tag i det där med a-kassan, måste bara få hem alla papper..

Idag ska jag åka förbi på databutiken och hämta papper som ska till försäkringsbolaget, bara att hålla tummarna då.. Jag ska även försöka få min sambo att kolla nya gardiner till köket med mig.. Hur nu det ska gå till :)
 
Nä nu ringde Carro!
 
Heipa

Datalös

Ja min dator har tyvärr inte helt magiskt börja fungera, den är inlämnad nu, och han ringde idag, det skulle kosta 20 tusen att repa den, så han hade föreslagit en ersättningsdator till försäkringsbolaget, jag hoppas verkligen jag får det och inte nå pengar, det är ju en dator jag behöver, måste åka och hämta pappret som jag ska skicka in med deras förslag men det kostade 500 så får nog vänta till fredag.

Ja annars så ringde dom från banken och har erbjudit mig 6 veckors jobb i sommar här i Luleå, vilket jag har tackat ja till. Så Jag kommer jobba sista veckan i juni och hela juli, så får hoppas det kommer vara superväger första veckorna i juni och heeela augusti :)

Idag har jag åkt med Johan upp på stan så tog jag en prommis hem, sen har jag städat hela långa dagen, säkert 5 timmar, men hann även med lite hårfärg mitt i allt, jag brukar ju tona men hade råkat köpa färg, men det gick nog lika bra. Tror inte ens nån annan än jag själv ser jag har gjort nåt..

Förra veckan opererade jag bort ett födelsemärke, det gick väldigt bra och gjorde inte alls ont, under armen var den men det kändes inte ens när hon satte bedövningen. Men det är skönt att ha varit och kollat upp dom, jag hade inga farliga alls, den hon tog bort var bara för att jag ville det. Jag sa att jag solar som en tok på sommaren och så men jag behövde inte vara orolig om dom inte började ändra utseende, så det var ju bra.

Pimpeltävlingen i helgen gick inte så bra, vi fick ingen fisk alls, det var bara en enda som fick det. Men vi fick priser iaf, tillåmed 2 gånger :)

Ja dagarna flyter på bra som hemmafru iaf, jag trivs väldigt bra med det. Det är så skönt att hinna göra massa saker på dagarna, även om man ibland bara hinner med hälften av vad man tänkt..

Nå nå nu ska jag passa på och läsa lite bloggar innan Jossi kommer hem och vill ha tillbaka sin dator.

Heipa


Klantig

Eller väldigt klantig är ett ord som beskriver mig rätt bra.
I onsdags innan vi for till Kiruna satt jag och kollade lite på datorn och drack en kopp te, vips så spillde jag teet i datorn, det blev helt svar och jag torkade med papper och tänkte att den ng skulle hinna torka tills vi var hemma igen.
Den går att slå på men that´s it. Tangentbordet fungerar inte... så man kan ju sitta och läsa alla bloggar och sånt men inte skriva nåt, hojjjjja va jobbigt! Nu lånar jag Johans iaf..

Kiruna kom vi ju som sagt till i onsdags, vi har varit ute hela dagarna, en dag till gränsen, en dag till Torneträsk, till Nikka och fikat osv. Har bilder men dom kommer när det ordnar sig med dator och när jag har tid.

Vi har ju en så kallad drulle försäkring så vi väntar att papper ska komma därifrån så hoppas att den fungerar, det var väl verkligen drulligt.

I helgen är det pimpeltävlig i Kiruna, vi tänkte åka dot, var in på SJ men biljetterna tur och retur kostade 850 kr ungefär, lite väl dyrt, men så igår var jag och bjöd på två biljetter och vi fick båda ditresorna för 37 kronor. Totalt alltså för båda.
Så kl 10.15 hoppar vi på tåget och åker hem.

Innan det ska jag hinna: (Johan har skola till 09,45)
*packa (till oss båda)
*diska (berg)
*duscha
*äta frukost
*gå och handla nåt att ha med oss till lunch

Gooood luck, stressigt som fan så ska sätta igång nu! Bussen upp till stan går om 1,5 timme.

Trevlig helg!

Heipa

Fyyyyyyfaaan! Helvete

ISHOCKEY istället för DESPERATA..... Hur fan tänkte dom då... så kan dom ju för i helvete inte göra...
Jävlars helvetes skit, ursäkta språket men man blir fan förbannat på sånt, man kan väl inte sätta hockey på den bästa TV-dagen under veckan, kan dom inte ha det på typ en sportkanal stället för att förstöra för alla tjejjer!?
Voi Perkele..
Jag HATAR hockey, på allvar! Usch och fy, jaha då var den här tisdagen förstörd, tack så mycket hockeyn på kanal 5.

Heipa

Tisdag

Jo som jag skrev i mitt tidigare inlägg var  vi ju hos min bror och käkade på Lördag, syrrans familg var oxå där, när vi åt efterrätt fick barnen chokladpudding istället för pannacottan, Vera lyckades oxå få tag i en, kolla Gullungen


Hon tyckte nog det var jättegott:)

Idag så skulle jag på KBT för flygrädslan, men när jag kom dit så var det inte idag utan imorron, och när hon sa det kom jag ju själv på att så var det ju, så det blir att åka dit imorron då.
Så istället gick jag på stan och inhandlade ett par nya pjäxor mina gamla var lite trånga.


Knallröda kan man säga, men mina skidor är oxå röda så det blir nog bra! Tänkte först försöka låna ett par men kändes som lika att köpa egna så slipper man hålla på försöka hitta att låna eller hyra varje gång man ska åka.
Ska nog ev köpa nya stavar oxå som är lite finare, men bara om jag hittar nå billiga.

Vet ni vad jag oxå köpte när jag var på stan,

Ny Magnum dom ligger i frysen och väntar på att Johan ska komma hem från skolan. Dom ser goda ut!
Men dom kostade 23 kr st på pressbyrån, inte gratis direkt...

Ikväll är det Desperata! Jippie! sen måste vi packa inför påsken, massa kläder och skidor och allt möjligt som ska med.. Får hoppas man kommer ihåg allt bara...

Måste även packa upp väskan från helgen för det är inte gjort ännu...

Nää nu ska jag dricka min stora kopp med te som jag nyss kokade, var på prommis runt mjölkuddsberget (tror jag) och även om det är soligt och fint så är det liite kallt i luften, mina lår är helt genomfrysta.

Heipa

Hemma igen

Igår kom vi hem från Skellefteå, det var skönt att vi kom iväg på fredag på dagen redan då fick man som en extra dag där..
Ja vi åkte iaf vid 10 tiden, stannade i Piteå på Frasses, den som ligger efter vägen, sen när vi kom till Skella så släppte Johan av mig i Bergsbyn så har jag lekt med barnen.

Vi käkade stuvade mackisar sen hos Johans mamma, det har jag nog inte ätit sen någång på 90 talet, det var rätt gott.
Och sen for Johan till sin kompis och jag for till Camilla och kollade talang, det var kul att hinna träffa henne lite!

På lördag så var vi och fikade på stan med Jeanette och Anton, jag och Jeanette sprang på stan nån timme och en klänning lyckades jag handla, jag som aldrig hittar nåt, fast det blire inte att använda förrän till sommaren.

Sen på lördag kväll åkte vi till min bror och åt en väldigt god trerätter middag, det var Sparrissoppa med bröd till förrätt, väldigt gott, fastän jag inte ens gillar sparris :)
Sen var det fläskfilé och potatisgratäng med en god sås till varmrätt.
Sen till efterrätt blev det pannacotta med hallon, mm.. :)


Sen for vi till Erik och Emma, och där blev det lite festligheter, vi tjejjer spelade spel, väldigt roligt! Medans killarna pratade båt...
Sen så där strax innan 3 på natten kom vi hem, men det var som en trevlig kväll!

På söndag på dagen var vi och lämnade några saker i vårat förråd och hämtade snowboard och så.
Grannen "häxdoktorn" hade pyntat fint på balkonen, Märk väl även isbjörnen han satt på stolen som solar

Sen var vi till Johan syster en sväng och firade deras dotter som fyller år snart, sen hämtade vi lite grejer och åkte till Luleå.
När vi kom hit så hyrde vi en film, welcome home Roscoe Jenkins


Den var ganska rolig!

Och nu är det idag, jag har varit och handlat, och lite allt möjligt smått och gott, ska snart gå på promenad när Johan går till skolan, sen blir det nog en lugn kväll...

Ps, jag var borta från datorn sen torsdags å nu när jag kom hem tänkte jag åå va roligt och läsa allas uppdateringar i bloggarna, men det var inte många sånna!! :) Skriiiiv lite!!!

Heipa


Hemmafruga

Japp nu är jag hemmafru = sova tills man vaknar, gå på promenad i det fina vädret, gå på möten på Arbetsförmedlingen, inte ha några pengar, laga ordentlig mat, baka.

Men kolla in det här, Avis?!

Men just nu är jag i värld 5, den har fått stå på över natten för man hinner ju som inte huur långt som helst på en kväll.

I tisdags jobbade jag min sista dag på Swedbank, på mitt gamla jobb, Xzakt, fick man efter 1,5 år ett lycka till, På detta jobb, så fick man efter 2 månader, blommor + dom hade köpt fika och alla kom till min plats och chefen sa några fina ord om mig.
Det är så det ska vara.

Den ska vattnas 2-3 gånger i veckan, en gång i veckan ska man plocka bort döda blommor, så få se hur länge man lyckas hålla den levandes.... Men den  är fin än så länge iaf!

Idag börjar Johan skolan först kl 13.00 så vi har haft sovis, han har haft lång sovis, Jag tänkte ta en prommenad ner till Ica kvantum när han går till skolan, ska köpa lite grejjer tänkte baka en sak och ta med fika till Skella imorgon, måste hita allt till den bara...

Igår när jag vaknade ringde ag VC och bokade tid att ta bort några födelsemärken, tänkte passa på nu när man inte har nåt annat att göra på dagarna. så på tisdag den 14:e så ska jag OPERERAS! Hjälp, får ont i magen bara jag tänker på det, jag är ju livrädd för det mesta och även för det där...

Sen var jag på arbetsförmedlingen, har aldrig varit på en sån förut, och det känns inte helt bra att vara där kan jag ju säga, men fick dom papper jag skulle ha och anmälde mig arbetslös iaf, så får hoppas a-kassan kommer igång den närmsta tiden oxå. 

På tisdag nästa vecka, så ska jag börja min flygterapi, jag hoppas verkligen verkligen att det fungerar, jag skulle träna på djupandning fram till dess... Det kostar 600 kr per gång så bäst att det fungerar alltså...

 Imorgon åker vi till Skella som sagt, ska bli sååå skönt, jag längtar!

Sen på onsdag nästa vecka blir det Kiruna och vara där över påsken, vi ska ta med skidor och snowboard och åka till gränsen en dag, det ska bli superskoj har inte åkt på typ 2-3 år. Så det är som dags :)

Aja, nu ska jag, jaa typ spela tv-spel! :)

Heipa


RSS 2.0