Pistvakt

Var nog en av dom roligaste showena jag har sett, först var det lite stå-up komedi av Lennie Norman, han var riktigt rolig! sen efter 20 min paus drog pistvakt igånd, vi trodde nog att det skulle vara lite mer teater, men det var mest bara sång, men det var skitbra!



Ja det var helt klart värt att gå och se det kan jag ju säga!

Sen kom vi hem vid 11 på kvällen då satte vi igång Patrik 1,5


Den var helt okej, inte världens bästa film, men inte världens sämsta heller.

Gårdagens Porterstek blev himla god, det är vääldigt lättlagat och man gör bara precis som det står i "vår kokbok" så blir det helt perfekt!  (Tips på söndagsmiddag)

Idag öser snön ner, inte bra alltså, jag är livrädd att stigen till bussen ska försvinna, blir ett stort problem på morgonen när jag ska till jobbet isåfall och jag har INGEN lust att plumsa....

På tal om jobbet så har jag ju bara 2 dagar kvar att jobba nu, sen blir jag arbetslös. Klart jag hade velat jobba lite mer, men nu när man som är inställd på det känns det aningen skönt att bli lite vår ledig, jag har beställt fint väder till min ledighet oxå..

Nästa helg är det ju ett tag kvar tills, men då ska vi åka hem till Skellefteå, det är ett tag sen vi varit där så jag längtar verkligen dit! Ska bli kul att träffa syskonen och alla barnen igen, det är nog 2 månader sen sist nästan.
Jag och syster ska baka Gahkko.. mmm :)

Igår köpte jag en elvisp, jag förbereder mig för livet som hemmafru, vi var på storheden i flera timmar på dagen, och den var ju på rea så tänkte lika att passa på, man blir helt slut av att vispa ägg och socker poröst för hand kan jag berätta!

Näää nu ska jag nog ta tag i städprojektet som vi påbörjade lite smått igår, vi har helt plötsligt fått massa husdjur, små dammråttor lite här och där....

Ja just vi var på bio i fredags och såg Marley och jag

Den var väldigt bra, kan verkligen rekomendera att gå och titta den, men man fick anstränga sig rejält för att det inte skulle komma en liten tår (läs: grina våldsamt) i slutet :)
Men den var himla rolig innan det blev ledsam.

Ja och en sak till, på torsdag var jag och kusin Rebecka på en shopaholics bekännelser, den var oxå bra! En riktig tjejfilm! Det fnittrades en hel del under filmen och inte en enda kille fanns i biosalongen. Den var bra, men inte super..


Heipa 


Snart...

Så ska jag å Johan på pistvakt i Boden, det ska bli skoj!

Portersteken är på spisen, salladen färdigskuren i kylen bara att sätta på pottisen så får vi en fin lördagsmiddag oxå :)

Trevlig helg!

Heipa

Sådär

Efter sisådär 5 timmar är det klart!
Bullarna blev goda, men det blev över 50 st...
Tänkte lägga ut nå bilder men det fungerar inte alls just nu..
Non-Stopen blev oxå goda, men hade kunnat göra dom mkt mindre, men då vet jag till nästa gång!
Havrekakorna blev bara havrekakor, utan choklad, hade köpt nå billig blockchoklad, och den var inte allt nå bra så den åkte i soporna, man ska aldrig välje bort kvalietet alltså, men iblanf glömmer man bort det.. Men oftast blir det bättre om man köper riktiga saker, tycker jag iaf!

Aja ikväll blir det lugnt, vi ska käka middag på nån timme och kommer nog inte att röra mig nåmer från soffan idag, typ...

DEt var jättefint väder idag och för ett tag sen blev det värsta snövädret, nu har det slutat snöa men det är mulet fortfarande. Hoppas det klarnar upp till imorron.

Nä nu ska jag surfa vidare!

Heipa

Bakning

Nu blir det storbak, får hoppas det går bättre än det gjorde sist med sockerkakan....

Johan har tenta på måndag så han pluggar för fullt, himla duktig alltså att han orkar sitta så många timmar per dygn, jag säger en sak, jag längtar INTE tillbaka till skolan.

Nä nu ska jag sätta igång så det inte hinner bli natt innan jag är klar.

Det blir Havrekakor, Non-Stop kakor och Krämbullar!

Heipa

Rautaspremiären

Nu är vi hemkomna, och det  blev en riktig superresa, vi hade blå himmel en sol som värmde och vindstilla, helt fantastiskt!
Vi packade skotrnarna oxh åkte till Rensjön
När vi kom ut på sjön var det nykterhetskontroll, vågade inte fota polisen, men helikopten, dom höll även på flyga runt ovanför oss sen..


Sen kom vi fram till Rautas, det fanns en hel del arkar där (flera hundratals)


Vi pimplade och fikade...


Vi fick 6 fiskar som sen blev middag, jag och mamma fick en var Johan och pappa fick två, det blev gårdagens middag, jag tycker det är fruuuktansvärt äckligt med rå fisk, men gott när den är klar..!




När vi kom hem från resan blev det U-båt (öl med en snaps jäger i), det räckte gott och väl med en!


Sen bastade vi och kollade melodifestivalen och somnade som klubbade sälar allihopa.

På Söndag åkte vi till Paxo och sa hej till Fammo och Faffa, sen åkte vi vidare till Luspen där vi grillade lite lunch.


Sen for vi till IceHotel, kollade in i Iskyrkan lite



Träffade moster å hennes karl och 3 kusiner när vi var där oxå! Det var roligt att få se dom lite!
Vi kollade på några isskulpturer som turister gjort.. fanns hur många som helst...


Och ifall ni undrar så har min mamma byggt det där stället, kolla i vänstra hörnet längst ner!


Sen åkte vi tåg hem på söndag, fick nästan springa till bussen för att hinna med den innifrån stan, men vi hann som tur var. Och snacka om att man var helt slut på jobbet igår!

Här kommer några bilder på den vackra utsikten i fjällen! Sen blire Cillan och DESPERATA för det är ju Tisdag idag! Jippie!

 


Heipa

Imorron = Kiruna

En endaste liten dag kvar att jobba sen åker vi till Kiruna.. Hojja va jag längtar, tur det är imorgon redan imorgon ;)

Igår var Jenny min vän och hälsade på här på kvällen, det var roligt att få se henne, så idag hann jag se henne si så där 5 min på stan oxå innan jag åkte hem efter jobbet.

Sen idag har vi ätit suovaskebab det var gott, vi har även packat klart så vi är helt redo.

Ååh nu i veckan, jag har nåt allvarligt problem med bussar alltså, jag hoppade in i bussen sist, så den hann börja åka lite medans jag gick och jag vinglade till och med handen rakt på PLING knappen... Hojja va skämmigt, men jag satte mig snabbt och tog fram min mobil och satt och tittade på den... så stannade bussen på hållplatsen efter min och ingen hoppade ju av såklart, och ingen på henner för den delen.. hur kan man liksom råka plinga två gånger inom loppet av en månad typ.. Nå nå hoppas jag kan hålla fingrarna i styr resten av tiden..

Nää nu ska jag glo lite tv innan det är dags att sova.

Heipa


Halva veckan

Har äntligen gått och bara två dagar kvar tills vi ska till Kiruna! Det ska bli så himla skönt att få vara ute i den friska luften lite.. imorron måste vi packa.. mycke varma kläder, det värsta som finns är att frysa... sen när man kommer hem från skoterfärden får man ta en skön vedeldad bastu... Jag läängtar!

Nyss har vi ätit middag, Johan åt korvtallrik, (pommis å korv) Jag är ju allergist (läs: tycker korv är vidrigt) Så jag testade på en ny rätt, den heter lax med banan väldigt enkelt att göra, så gjorde jag en god Ceasar till det...

Nyss ringde Krisso, hon är så himla rolig man blir så glad av att prata med henne hon har alltid så mycke roligt att berätta :)

Snart kommer min vän Jenny förbi, det var väldigt länge sen sist så ska bli kul att se henne lite!

Va tråkigt där är med ett inlägg utan bild men har inte fotat så mkt idag.. men kanske kommer mer sen eller imorron..

Nåväl

Heipa

Dagens middag....

Ja behöver jag säga mer... det är Chili Corn Carne ifall ni undrar....


Nån som vill komma och smaka!? Vi bjuder!!

Vi hade köpt nå billga bönor, det smakade djävul, det är inte gott i vanliga fall och idag gick det inte ens å äta..

Aja.. Idag ska jag till Cillan och lilla Ebba å kolla Desperata!
Jag längtar! Jag är dock dödstrött!

Nu ska jag hoppa i duschen å sånt innan jag ska iväg!

Heipa

Ledsen och besviken...

Vi, jag och min älskling, hade kommit på värsta roliga fritidsintresset, långfärdsskridskor, inte för att vi har testat det, men det verkar ju vara roligt, och dom plogar upp här på isen bana och allt!
Så idag så begav vi oss ut på stan och skulle inhandla ett fint set vi hade hittat på stadium, så kommer vi dit, och SLUT, och slut helt alltså så det inte ens gick att beställa.
Så var vi på Intersport men där hade dom bara sånna man har pjäxor till vi ville ha sånna med kängor för då har man ju fått ett par ordentliga skor iaf...
Så vi var på varenda sportaffär och antingen var det det fel sort eller så var det sviiindyrt.,. man vill som inte lägga flera tusen på nåt man inte ens har testat.. seten vi hade hittat gick på 999 och 1299 det hade man kunnat satsa men inte mer än så....

Jaa ja så nu får vi väl komma på ett annat fritidsintresse, fast jag tycker vi kan köpa vanliga skridskor men får se hur det blir med det,,,

Nå nå nu ska jag kolla lite tv med Johan.

Heipa

Ibland blir det inte så bra...

Idag skulle jag baka sockerkaka för första gången i mit liv.. hur svårt kan det vara liksom.. så jag gjorde smeten slängde in det i ugnen och gick på ica och köpte lite socker för det tog slut.. det skulle vara inne i 35 min och jag kom hem si sådär 7 min innan det skulle vara klar.. då hade Johan varit och tagit ut den ur ugnen och så här fin var den...


Så kan det gå... hade visst ugnen på 250 grader istället för på 200.. men skam den som ger sig! Jag slänge ihop en ny smet och in i ugnen.. ställde larmet på 35 min och när jag då kollar in i ugnen,... totalt ogräddad.. Johan hade ju såklart stängt av ugnen efter den lilla bränningen, och det hade jag missat (graderna var kvar men inte den andra) så jag ställde bara ner graderna, på ugnen som inte ens var på.. men slog igång den igen och tillslut blev den klar, har dock inte provsamakat den ännu...

Sen bakade jag även chokladmuffins med blockchoklad i...
Soligt och fint som lyste in, och dom blev, och den nya sockerkakan ganska bra i slutändan..



Så nu är det bara provsmakningen kvar då,, väntar på att moster ska komma förbi.. Får hoppas dom blev så goda som det ser ut som..

Förresten.. bilderna nu, har jag tagit med min nya mobil.. snacka om skillnad från min gamla.. bilderna blir verkligen jättebra.. det är så roligt! Det är så synd att man sällan kommer på nåt att fota bara men ska försöka bli lite bättre på det nu..

Igår var pappa och hans jaa vad det nu heter, som han har företaget ihop med och hälsade på oss på kvällskvisten, dom hade varit på nåt möte i Stockholm och mellanlandade här i Luleå i 3 timmar så vi åkte och hämtade dom så satt vi å snackade skit nån timme, och körde sen ut dom till Kallax igen..
Då kom vi ju på att man kan ju faktiskt flyga från Luleå till Kiruna, och det känns som en lagom sträcka att börja provflyga för mig på sen när jag har börjat min terapi och slutat vara flygrädd, det är ju perfekt, har ingen lust att flyga hur långt som helst första gången så här emellan hade varit perfa!

Nä nu ska jag hoppa ur bakarkostymen och sätta på mig vanliga kläder.

Ps idag är det jättevarmt och fint ute, önskar vi hade en skoter här utanför dörren, men nästa helg, då blir det Kiruna och Rautaspremiären.. hoppas inte det ska vara allt för kallt bara, men biljetterna är bokade så att åka blir det iaf!

Heipa


Utmanad

Av Cajsa, in i 6:e mappen och 6:e bilden.
Det var "Julen" Mappen, och vad som är på bilden talar väl för sig själv.


Så du utmanar jag alla som finns i mina länkar här på min sida!!
:)

Idag har jag köpt mig en ny mobiltelefon, jag tror jag är ganska nöjd med den...
Den heter C905.


Heipaa

Favvo

Idag är det den bästa TV kvällen på hela veckan, och herreguud va bra desperata är.. I love!!!
Jag längtar redan till nästa tisdag!
Tur att det bara är en vecka kvar...


Det finns förresten massa bilder från helgen på Lissos Blogg. Jag har ju ingen kamera och min skitmobil suger..
Ingen som råkar vilja sälja en telefon till mig? Den får gärna ha en halvbra karmera resten är inte så noga...

Åh i morse, va pinsamt, jag skulle åka buss i morse, och i vanlig ordning var jag ute i sista sekund, det har snöat och blåst en hel del här, och jag måste som gena över ett dike för att komma till busshållsplatsen, men stigen var ju helt bortblåst, så jag gick lite på måfå och plumsade på stigen, precis då kommer bussen och jag går helt fel och sjunker ner totalt i snön, nu snackar vi totalt hela benen så jag kom ingenstans och busschaffören såg allt detta så han stod snällt och väntade,, men han + hela bussen såg då mitt härliga snöbad... lagomt pinsamt så där 7 på morgonen..

På tal om pinsamheter kan jag även berätta att första gången jag åkte buss så fanns det inga sittplatser det var helt smockfullt i bussen.. så på första busshållsplatsen så plingar det och bussen stannar och ingen hoppar av, samma sak på andra busshållsplatsen, jag jag tänkte att vad är det för idiot som sitter och "tjuvplingar" och sen inte hoppar av, så plingar det IGEN, och då märker jag, det är ju JAG som står och lutar mot stoppknappen...


Sen typ två dagar efter detta, så var jag på jobbet, på förmiddagen gick jag på toa och så när jag kollar ner, så helt plötsligt ser jag golvet, och inte mina byxor, så vad har hänt joo.. sömmen i röven har spruckit upp.. tyypiskt, och då kan man ju fundera om man gått omkring så hela dagen... jag sa iaf att jag var tvungen att springa och göra ett ärende på stan, tur hade jag kappa på mig, och så fick jag leta upp ett par liknande byxor och snabbt köpa dom och byta om på affären innan jag sprang tillbaka... Så vem vet halva banken kanske sett min rumpa.. Nice..

Nä nu får det vara nog med pinsamheter för idag!

Imorron är en jobbardag så nu är det dags att sova lite.

Förresten, idag kom glassbilen, min kille blev lycklig som ett litet barn och var ute på en halv minut och köpte en påse glass, jag kan då inte ens komma ihåg senast jag ätit glassbilen glass, det var gott!

Heipa




Måndag

I helgen har Lisso varit här, vi har varit nästan all vår vakna tid hos Cillan och Johan och deras lilla gulliga Ebba!!
Efter att inte ha varit vi tre på flera många år så har vi mest snackat å snackat :) Fanns ju en hel del att berätta som hänt under åren..  Så har vi ätit, massa godis å fika och mat!
Det blev en riktigt trevlig helg, sen åkte Lisso hem med tåget igår på dagen.

Jag å Johan skulle gå på bio igår kväll, men filmen vi skulle se gick ju inte, och vi hade sett alla filmer som verkade värt att se, så vi hoppade över det och kollade en film på datorn istället och åt korvgubbenmat.
Igår hade jag Andra Avenyn maraton, jag såg hur många avsnitt som helst så nu ligger jag bara 2 avsnitt efter sen är jag på samma som tv:n är på.. jag som för bara några veckor sen låg låångt efter...

Idag har jag varit så otroligt fruktansvärt trött hela dagen, så har jag haft utbildning nästan hela dagen på jobbet, och det har varit sååå jobbigt när man är så jätte trött, men jag har då lärt mig en hel del iaf.

Jag har fått en enorm blåsa, under tungan, det är jobbigt att prata, att äta tar en halv dag eftersom man måste ta så jättesmå tuggor, tungan känns dubbelt så stor och det gör konstant ont, suck, hoppas den snabbt läker, jag vet inte vad man ska göra för att det ska bli bättre det är väl bara att vänta...
Sån här (detta är dock inte min utan från google)

Det heter tydligen afte Jag har haft det massa gånger i mitt liv, läste lite nu om det, dom smittar inte, drabbar ca 20% av befolkningen, oftare kvinnor än män och läker på 4-10 dagar.
4 dagar känns länge just nu...

Nä nu ska jag nog kolla ett till avsnitt av favvoserien, eller kanske familjen annorlunda...

Heipa


RSS 2.0