Sommarlov

Johan fick sommarlov igår. Jippie! En hel termin är klar.
Det har gått rätt fort faktistk!

Så i eftermiddag åker vi till Byske!
Jippie!

Nu börjar det kännas som sommar, om man bortser från regnet och stormen men det är förhoppningsvis över till helgen :)

Nu har vi massa att göra innan vi kommer iväg!

Heipa


Jag har ätit en gubbe..

Jo jag fotade min favvogodis en dag, men det blev lite konstigt med blixten, men ser ni gubben!?


Kanske skulle sattit ut den på auktion på tradera, kommer ni ihåg Jesus i mackan?

Min såg ju nästan ut som Tomten i Chokladen...

Igår kunde jag verkligen inte somna på kvällen, jag vred och vände fram och tillbaka i flera flera timmar, men tvingade ändå upp mig i tid så det inte blir samma sak ikväll..

Har varit på morronprommis. Gick med Johan till skolan, han har dugga idag. Fast jag gick ju såklart längre än till skolan vi bor ju nästan granne med den :)

Han klarade sin tenta förresten, fick veta det igår, det var ju toppen så slipper han plugga i sommar! :)

Snart ska jag göra en broccoliomelett och sätta mig ute och äta, det är finväder idag, synd bara att det alltid alltid alltid blåser i den här staden.

Heipa

Kallax

Idag har jag som en del i min terapi för min flygrädsla varit ut på Kallax flygplats.
Ikväll ska vi boka FLYGbiljetter upp till Kiruna, till den 17:e juni.

"Jag är inte rädd, jag kan flyga"

Ja få se hur den resan kommer gå, vad är liksom det värsta som kan hända, piloterna är ju faktiskt utbildade till att flyga och jag måste kunna lita på det.
Den gången vi for av landningsbanan så gick det ju faktiskt bra. Även om det inte gick som det skulle så kom alla ner hela eftersom piloter kan sånt.
Att flyga är bara ett sätt att ta sig från Punkt A - Punkt B.
Bra saker med att flyga:
Spara massa med tid
Billigare (ibland)
Man kan åka på en härlig semester längre bort än Byske.

Och jag Förlitar mig på att det kommer gå bra.

Rent praktiskt hade man ju kunna bygga en jätte fallskärm som skulle kunna utvecklas ifall det händer något med planet, men att flyga anses vara så säkert att man inte har sånna.


Saker man kan göra istället för att tänka på att man flyger när man flyger:
Äta
Dricka
Prata med Johan
Läsa en tidning
Lösa korsord

Fler förslag?

Heipa

Hemma

Igår kväll kom vi hem från Skellefteå, det går alltid så fort när man åker dit.
Onsdag: Så kom vi till Byske lämpligt till middagen, vi åt och surrade lite och sen åkte vi in till stan, var förbi Johans mamma en sväng, sen var vi till Gustav och Johanna och surrade lite. Johan sålde båten. Vi for hem till hans mamma och sov.  (En sväng på krysset först och hämtade kvällsfika)

Torsdag: Åkte vi till Wima bytte till sommardäck, ÄNTLIGEN! Nu törs man använda bilen igen... Sen hann vi bara hem till Johans mamma en sväng innan vi for ut till Bergsbyn och käkade middag med hela min familj. Pastagratäng.
Sen for vi till Erik och Emma en sväng, synd Emma började jobba precis när vi kom, så satt vi där och surrade några timmar och sen for vi hem till J:s mamma och sov. (En sväng krysset först och hämtade kvällsfika)

Fredag: Mötte jag mamma på stan kl 10 när dom öppnade, köpte en klänning, kom väl hem till Johans mamma vid 16 tiden, blev en ordentlig gå på stan dag. Vi for till krysset och köpte mellanmål. Sen på kvällen var vi till Johans syster och grillade, spelade lite spel och sen for vi hem vid 11 tiden till Johans mamma och sov.

Lördag: På morgonen (dagen) åkte vi till Gråliden, tittade på våran nya kökssoffa (som är väääldigt gammal) som vi ska ta därifrån, skulle egentligen tagit den redan i helgen men det blir först om två helgen typ, men vi ska ju ändå inte vara här så mycket så spelar då absolut ingen roll. Sen när vi kom därifrån hämtade vi middag på Max Då var jag äcklad av hamburgare så kunde inte få i mig så mycket, USCH! Sen for vi till Lappis och hälsade på Jeanette och Anton, vi fikade lite och sen for vi in till stan och hämtade våra saker från svärmor, For till Byske, kollade Robinson, fikade lite till, och sen for vi hem till Luleå.

Vi somnade typ 2 i natt, så blev en rejäl sovmorron till efter kl 11, men skööönt var det.
Helgen har bestått av Onyttig mat, fika och påhälsningar ;)

Idag regnar det och är mulet och tråkigt, så jag har inte tänkt göra många knop. Kolla dator lite, göra palt till middag, perfekt i detta väder, mamma å pappa kommer förbi en sväng snart. Läsa klart min bok, har mindre än ett kapitel kvar, den är sååå spännande just nu. Och bara Chilla!

Heipa

Idag...

Så ska vi åka till Skellefteå, Johan har skola till halv fem, sen åker vi, har ringt till mamma å pappa och önskat middag i Byske, och det gick bra som tur var :)

Så idag ska det städas och packas, jag tycker om att komma hem till ett välstädat hem, sängen ska vara bäddad, ingen odiskad disk osv, oftast när man varit borta vill man kunna komma hem och slappa, inte ta tag i städprojekt det första man gör, så gör alltid det innan vi åker.

Igår kom mina nya böcker förresten, var genast tvungen att börja med Åsa Larssons "Till dess din vrede upphör" har läst mer än hundra sidor igår på eftermiddagen, och boken kommer förmodligen vara slut innan helgen är det.
Ja och där tänkte jag sätta in en bild men det fungerar tydligen inte just nu...

Förresten så blir det att åka tillbaka hit redan på lördag, vi upptäckte att Johan har en dugga på tisdag och blir lite sent då att komma hem söndag då blir det som bara en heldags pluggning, så vi åker lördag kväll så blir det hela söndag och måndag iaf.

Vi ska förresten hämta en sak, som tur var hade mamma och pappa med släp som skulle gå tomt upp till Kiruna, och det är en stoor sak vi ska ha, sätter in en bild sen när vi kommer hem med var det är :)

Aja ha en trevlig långhelg allihopa iaf!

Heipa

Från Annas blogg

Tre saker som alltid finns i min/mitt......

Kylskåp: Mjölk, Ketchup och frukt
Frys: Pommis, nå fikabröd och matlådor
Skafferi: Thé!!! Pasta och mjöl
Handväska: Plånbok, gamla kvitton och våran matkassa
Sminkväska: Mascara, Rouge och underlagskräm
Badrumshylla: Deo, parfym och ansiktskrämen (har min sminkväska även där)
Förråd: Slalomskidor, pjäxor och Johan snowbord+skor (Förrådet i Skella finns det ALLT möjligt i)
Hjärna: Johan, hus och min familj
Jackficka: Hemnyckel, Busskort och Bonuskort på SF bio
Kryddskåp: Salt, Aromat och oregano
Barskåp: Vi har vårat barskåp i kylen: Sprit, öl och sånt man kan blanda spriten med så det blir nån drink
Köksbänk: Micro, vattenkokare och Sodastreamer

Vad har alla ni tre av?!
:)

Heipa

Tvättis..

Idag är det tvättstuga som gäller, så där lagom roligt, har tvättat 8 maskiner, så blir en heel del att vika sen, suck!
Jag hade tid från 07.00 i morse, så jag klev upp då och gick dit, och klockan 07.10 hade dom fortfarande INTE slagit på strömmen, jäklar så irriternade. Var tvungen att ringa Lulebo och fråga om dom kanske glömt att det är sommartid nu..

Nå nå nu är allt tvättat iaf hoppas det hinner torka bara.

Igår var vi hos kusin Rebecka, hon fyllde 20! Fick god hemmagjord tårta :)

Helgen har verkligen varit lugn, solat och slöat på soffan typ, Johan hade tenta på lördag då var jag iofs ett varv på stan med Julia men det är det mest spännande som hänt typ.

Vi har kollar flyg till Kiruna nu, och vi kom nog fram till att det blir att flyga till Kiruna när vi åker upp till midsommar, och sen ta tåget hem, för det är inte speciellt billigt att flyga dit.
Jag vet inte riktigt hur det känns, jag är livrädd, men samtidigt vill jag verkligen testa, för jag vet ju inte riktigt alls hur det kommer att gå, det är ju svårt att utsätta sig för det förutom när det väl gäller.
Ska åka ut till Kallax såfort vi fått på sommardäcken iaf, har fått det i läxa från KBT.

Funderar på att äta nåt, kanske göra mig en smoothie, lite mellanmål innan lunch.

Det har ju som sagt varit vääldigt fint väder ute, jag har bränt halva mig (framsidan) det är så svårt att sola baksidan på vår balkong för det har så högt räcke, att sitta i solstol är perfekt men inte ligga på golvet. Tur jag har några veckor att ta igen det på innan jag börjar jobba :)

Jag har beställt lite böcker med posten, jag hoppas dom kommer idag! Bla Åsa Larsson nyaste bok, den har jag längtat efter att läsa, även män som hatar kvinnor, och sen nån annan blev det.

Ja det var allt för nu.

Heipa




2009-05-13

Om exakt 15 dagar är Johans skola slut för denna termin, JIPPIE!

Jag har inte såå mkt att göra på dagarna alltså, ganska så tråkigt, så det blir roligt när Johan oxå är ledig med mig, det blir nästan en månad vi hinner vara i Byske och bara vara lediga tillsammans. Så skönt!

Förra veckan beställde jag en dörrskylt från JL design, idag kom den med posten, det gick snabbt, var billigt (151kr) och väldigt bekvämt att den kom i ett vanligt kuvert i brevlådan bara. Och så här ser den ut:


Orkade inte stänga av blixten men den är helsvart med guldbokstäver iaf, och i nåt plastmaterial.
Men sen har jag tänkt, ska det stå Välkomna! eller skulle det ha stått Välkommen! istället? Aja nu är det som det är :)

Jag har inte sagt till Johan att jag har beställt den, jag har klistrat fast den på dörren, så får se om han ser den idag när han kommer hem :)
Typiskt att han just idag har skola till kl 18.00...

Igår var jag hos Cillan och Ebba och fikade, det var kul att umgås lite med folk! När det är halvdant väder är det svårt att komma på inomhusakriviteter ensam.

Men en sak, jag har blivit helt betapet tokig! Jag har nog spelat 50 matcher senaste veckan.
Statistik just nu:
Rating 1397
Högsta rating 2007-02-262019
Rankad9718


Mitt mål är att komma upp över 2000 i rating igen.
Och kanske bli rankad bland dom 1000 högsta, undra om det är möjligt!?
Innan jag börjar jobba igen...

Igår gjorde jag å Jossi hemmagjorda hamburgare, så nu ska jag gå och äta en till lunch.
Dom var jättegoda!

Sen ska jag nog hoppa på bussen in till stan och sola lite och sen ta en liten prommis hem. Om det inte helt plötsligt blir väldigt fint väder...

Heipa

Julia min vän

Jula gör sin praktik på Sunderbyn sjukhus i 4 veckor, så hon bor hos sin mamm i Unbyn, så igår tog jag bilen ut på landsbygden, det är verkligen ute på landet, och hälsade på min vän och hennes fina hund Mira.



Vi satt ute och drack te, åkte till Boden och käkade på Frasses, Julia fick ett hårstrå på sista tuggan strips och dipsås.. Ussch!Och det var verkligen inte nåt av våra..
Sen var vi på Hemköp och köpte varsin glass, mycket nyttig dag :)
Sen till Unbyn igen och spelade Guitarr Hero fast med hela bandet, säger en sag det gick mycke lättare med gitarr än med trummor.

Mira hade så härlig sittställning :)


Ja och sen for jag hem och väntade på min karl som var på någon form av middag på skolan, han tog med sig sin klasskompis Jocke hem, han fick sova i våran bäddsoffa. Så det blev seeent igår, tror dom satt och babblade till kl 02,00 typ, jag gick och la mig strax efter 01 men helt omöjligt att somna med fullt liv i rummet intill.

Så upp i morse kl halv 8 så man lä ju sova som ett litet barn ikväll. Skönt!

Idag är det mulet och regning och tråkigt väder här så har inte en aning om vad jag ska hitta på att göra, kanske se ett avsnitt andra avenyn, ligger lite efter i den.

Heipa

Jag har ju glömt att berätta..

Att han som hyr våran lägenhet i Skella, ringde nu sist vi var i Ske, och sa upp den!!
Såå typiskt, idag har jag satt ut den på annons, men om nån vet av någon som vill hyra en lägenhet i Ske tipsa gärna om min, och det är bara att höra av sig!

Oj vilka fina blommor jag hade fått av Johan precis i samma veva vi skulle sätta ut lägenheten :)

Idag har jag varit på KBT för min flygrädsla igen,
det gick bra, två timmar var jag där, så egentligen är det rätt billigt per timme. Eller inte svindyrt iaf..

Nå nå nu kom Jossi hem.

Heipa

Hemmafruproblem.. COM HEM

Heeela comhem ligger nere..
Tv:n fungerar inte, det går inte att ringa dit, det går inte att komma in på deras hemsida, och om 33 min börjar desperata.. Tur att jag har bekanta som jobbar där, men åååå
Nu fick jag ett samtal, det är avgrävt kablar och det kommer INTE komma igång på närmsta tiden.

Baj baj desperata *snyft*

Heipa

Halsont

Idag när jag vaknade hade jag ont i halsen, så jag har börjat dagen med en alvedon.
Det är mulet och inte speciellt varmt ute så det passar ändå bra med en lugn innersittardag idag.

Jag har tömt slaskskåpet idag, tog alla flaskor och gick och pantade och handlade lite grönsaker och sånt. Torkade även ur det ordentligen det luktade död djävul där inne.

Johan är och skriver en dugga just nu, tycker att han ska komma hem snart, har tagit fram bär så tänkte göra lite bär med vanlijkesella till mellis.

Ja å tydligen fungerar det inte att lägga upp bilder just nu...

Nå nå

Heipa


Titta vad jag har köpt idag...

.. kommer nog resultera i en del blod och tårar, men ska nog införskaffa mig knäskydd iaf.

Även stavar ska införskaffas, men roligt att ha någon utomhusaktivitet att pyssla med iaf.
Jag hoppas på en premiärtur imorgon bara dom har sopat gatorna så... Men tror inte det var såå farligt mkt grus på kvarteret iaf.

Idag har det varit superväder, har legat ute på balkongen och solat i säkert 4 timmar.

Trevlig kväll

Heipa

Valborg..

Firades i Lappvattnet med vännerna, det var riktigt trevligt, vi grillade drack öl, tände majbrasa och drack nå fler öl och sen hem vid sisådär 1 tiden, alldeles lagomt.
Det slangades bensin :)

Tillslut fick vi eld på brasan iaf.


Min fina kille <3 Han blev för övrigt väldigt glad över 3 rättersmiddagen och tyckte det var jättegott :)


I fredags kväll åkte vi tillbaka till Luleå igen, Johan har massa plugg, igår blåste det svinkallt men vi var på coop och handlade till balkonen så nu går det att sitta ute här oxå, och idag har jag legat i solstolen i säkert tre timmar, har haft ont i skallen i typ 3 dagar (tror det kommer från nacken) så idag blev det en massagesolstol ett tag


Men sen började komma några regndroppar. Och kallt blev det oxå, så då plockade jag ihop och gick in istället. Vi åt lunch ute idag oxå för första gången i nya bordet :)

Vet ni hur det gick med min dator, fick ingen ny, det blev ingen reparation, fick 2000 kr, det tyckte dom den var värd, å självrisken var på 1500 så fick alltså en 5hundring. Det sög ju.. Jag får ju inte en ny dator för 500 direkt.. Johan ringde och skulle byta försäkringsbolag när vi fick beskedet, det är ju ingen vits att ha en sån försäkring om man ändå inte får ut nåt när det väl händer..

Jag har slängt in en plommonspäckad karré i ugnen vid halvtolvtiden idag, den kommer snart att vara mycket mör och god, funderar på om man ska göra en gratäng till den, det är ju supergott (men inte så nyttigt).

Aja hur som helst dags att börja ta tag i maten om vi ska hinna äta innan det är natt!

Heipa

RSS 2.0