Lucia på dagis

I måndags kväll var det luciafirande på Agnes dagis, barnen lussade å sen var det fika. Dom var så duktiga allihopa. Man får ju tyvärr inte fota på dagis men här är lucian 
Vi försökte även fota barnen tillsammans det var inte så lätt 

Vi brukar ju skicka julkort varje år, men eftersom nåt av barnen är sjuk hela december typ så har vi som inte lyckats eller hunnit. 
Men till helgen kanske det hinns, så blir det kanske mms i år istället för riktiga kort. De lä väl inte hinna komma fram innan jul annars.. 


Feber

Inatt kändes Oscar som ett litet element. Och mycket riktigt, då vi klev upp hade han feber.. 
Känns som att vi varit mer eller mindre sjuk hela hösten.. 
Han är lite hostig och snorig oxå.. Får hoppas Agnes klarar sig, annars lä väl hon få detta lagom till jul. 
På Agnes dagis var det hela tre barn idag, många var hemma med feber, å innan Agnes kom kl 9 hade de hunnit skicka hem två barn till med feber.. Så det verkar vara nån feber som går nu. 

Typisk då de hade julbord idag att så många var borta! Nu har Agnes jullov iaf i tre veckor ungefär! 


Helgen

I fredags var det julfest med Johans jobb. Även jag följde med! 
Min brorsas tjej var här och skötte barnen, det hade gått hyfsat bra med Oscar, han sov i typ två timmar sen har han vaknat å inte varit så glad, syrran körde hem mig, å precis när vi svängde in på kvarteret ringde Linda å tänkte be mig komma hem, så det blev ju bra tajming! 
Vi hoppade under täcket å Oscar somnade nästan direkt! 
För Agnes hade det gått bra, hon tycker nog mest att det är kul å lite spännande med barnvakt så det var ju bra! 
På lördag var vi till Bureå på kalas och Johan stannade hemma å la golv i Oscars rum. 

På kvällen var det lucia i bergsbykyrkan, kusin Vera var med i luciatåget, sen fikade vi lite å sen var det dans runt julgranen, efter dansen hoppade tomten in genom fönstret och delade ut en påse juleskum till alla barnen! 
På söndag la Johan golvet klart å alla lister där inne, å jag å ungarna var med syrran å hennes tjejer på lilleputtlandet på nå tomtegrej, sen var vi på konståkningens juluppvisning, Agnes tyckte de var såå duktiga så nu vill hon å börja med konståkning, God morgon

Herregud vilken kaoskväll igår, Agnes hostade så hon spydde i sin säng, sen kaskadspydde hon, men i en hink som tur var, sen var hon påväg till toa, men precis när hon gick genom köket så spydde hon två rejäla laddningar till, å det stänkte upp på alla köksskåp, socklarna å kylen å frysen, det var spya överallt! 
Jag å Johan hjälptes åt och fick undan det rätt snabbt, nya sängkläder i sängen å duschade henne. 
Precis när jag skurade sista kvadratmetern vaknade Oscar så så var det bara å gå å söva honom igen. Men tillslut sov båda barnen, strax innan 22.. 
Hon har alltså inte magsjuka utan hostade så mycket att hon spydde. 

Varje natt är tomtenissen här å lämnar varsitt litet paket till barnen, bara det att igårkväll glömde tomtenissen att lägga fram dom.. 
Men kom på det när jag hörde hur hon sprang å letade så ropade å frågade om hon kunde vara med Oscar så jag fick gå på toa, det kunde hon som tur var! 
Så jag gömde snabbt två i köket så det gick bra! 

Å dagens Agnes

Dagsfärska bilder på Oscar


Helgens renovering

I helgen har köket fått socklar, vi var tvungen att ta bort dom när vi bytte golv, var en hel del pyssel med det då det nya golvet inte är lika tjockt som det förra. Även alla kant och golvlister är på plats nu i köket! 
Agnes dörr har äntligen fått foder på både in och utsidan. 

Nu är vi på jakt efter kökslampor, men det är inte så lätt att hitta, vi vill ha två st hängandes bredvid varann typ sånna här 

Eller vita.. 


11 månader

Idag blir Oscar 11 månader, kan inte förstå att han fyller 1 år om bara en månad! 
Han står själv ca 30 sekunder, oftare å oftare för varje dag! 


Agnes var så trött och hängig efter dagis i torsdags så jag tog tempen på henne, å mycket riktigt så hade hon feber, hon var helt däckad resten av dagen å hela fredagen, sen var febern borta och energin tillbaka men nu är hon snorig och hostig. 
Det är alltid så svårt med förskola när det är lite sjuka.. Hade jag jobbat så hade hon gått på det, och jag hade som bestämt i morse att hon skulle få gå, hon har då energin och är inte dunderförkyld, men man får ändå kval hur man ska göra.. 
De håller dessutom på med all julpyssel nu å tränar alla julsånger som de ska sjunga på lucia på måndag, å eftersom hon bara går 3 dagar i veckan så missar hon rätt mycket på en dag då. 
Men hur som helst, när vi var påklädda å klara å jag skulle sätta in barnen i bilen så var Oscars bilbarnstol i Johans bil, som han har på jobbet. 
Så då ringde jag dagis å sa att hon får vara ledig idag. Så kanske var meningen att hon inte skulle gå då:) 


Vi passar på å myser när lillebror sover! 

RSS 2.0