Jag mår illa

Jag mår fortfarande illa, som fan.
Men alla andra är friska, det är ju bra!


Heipa


Kommentarer
Postat av: Hanna

Jo, vi äter mycket fisk :) Eller åtminstone jag. Jag har som börjat må dåligt på rött kött. Vill hellre ha kyckling eller fisk :)



Jag har några recept i huvudet. Men jag ska ta fram fler så jag skickar resten sen! Här kommer några.



Lax med Creme Bonjour & tagliatelle



4 st laxfilér (Eller regnbågslax, vilket jag tycker är godare)

1-2 burkar Creme Bonjour vitlök & örter

Salt & peppar

Tagliatelle efter valfri mängd.



Gör så här:

Koka pastan, stek sedan den tinade laxen i en stekpanna och "mosa" sönder med stekspaden eller med en trägaffel så det blir små små bitar. Då laxen är klar, lägg i Creme Bonjour och värm upp. Salta & peppra. Servera med pastan och något gott bröd till!



Ugnstekt lax (eller regnbågslax) med kokt potatis & citronsås



Lägg den tinade laxen i en smord ugnsäker form. Krydda efter smak. (Själv brukar jag använda, salt, peppar & citronpeppar) Sätt ugnen på 200 grader.



Koka potatis. Då du kokat potatisen i 10 minuter, lägg in laxen i ugnen i ca 15-20 min.



Citronsås:

Citronskal från 1 citron

2 dl creme fraiche

1 buljongtärning (fisk)

Citronpeppar (ganska mycket)

Saft från 1 citron



Koka upp citronskal med 0,5 dl vatten

Lägg i buljongtärning och creme fraiche. Låt koka upp. Tillsätt kryddorna och citronsaften.



Servera med en god sallad! :)



Torsk provancale



Hacka purjolök & lägg i en smord form.

Lägg frysta eller färsk torsk ovanpå det.

Block eller filéer.



Smält smör/margarin ca 150-200 gram och pressa i 2-3 vitlöksklyfor i smöret. Pensla smöret över fisken och häll över resten. Pressa lite citron runtom fisken och häll över 5-6 dl grädde.

In i ugn på 225 grader ca 25-30 min om fisken är fryst. Tinad kanske 15-20 min. (Jag använder alltid fryst)

Servera med kokt potatis och en god sallad!



Lax med äpple & senapssås:

Hacka 2-3 äpplen, 1 gul & en röd paprika & en bit från en purjolök och lägg i en smord ugnsäker form. Lägg den tinade laxen ovanpå.



Blanda 5 dl grädde tillsammans med Senap, salt & peppar. Jag brukar köra på "känn".. Häll detta över fisken. In i ugn i 225 grader ca 25-30 min. Du märker då fisken är klar :)

Serveras med kokt potatis & en god sallad!



Hoppas du hittar något som passar :) Du får prova dig fram. Skickar fler då jag kollat igenom vad jag har ;)

2011-11-28 @ 23:14:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0