Söndag

Nu är helgen slut, så imorron blir det jobb igen, det har varit mycke att ta in dom första två dagarna men det verkar inte vara såå svårt det jag ska göra, men det är ju det i början med alla nya datasystem osv... Men dagarna går då fort iaf och det är helt annorlunda än det jag har varit van vid.

Idag har vi varit på bio och kollat Benjamin Buttons otroliga liv, den var rätt bra men lååång, nästan 3 timmar. (Med snyggBrad, fast han var mest gammal i denna film)


Jag har tonat håret idag, det blev nästan ingen skillnad, men det blir ju som glansigt och fint iaf.

Ja nu har jag inte så mycket mer att säga jag ska försöka sova lite strax, vilket inte kommer vara så lätt eftersom jag vaknade kl 12.10 imorse, jag hatar att sova så länge, för det är helt hopplöst att sova på kvällen då.

Heipa

Imorron är inte vilken dag som helst...

För det är första dagen på mitt nya jobb som heter Swedbank!

Tänk att jag ska börja jobba där, kan knappt förstå att det är sant, men kl 8 imorron kommer jag att vara innanför dörrarna där, det känns spännande och pirrigt och allt möjligt.

Jag kommer dock inte att träffa folk som kommer dit utan mitt arbete kommer vara helt administrativt, känns så bra å skönt! Jag är anställd av Academic Work och sen inhyrd till Swedbank, och academic work har varit helt fantastiska! Vilka människor som jobbar där, helt underbart trevliga jag fick lycka till samtal, mail OCH SMS innan jag skulle på intervjuen, dom har haft väldigt snabb kontakt med mig hela tiden och jag är verkligen jätte jätte nöjd med dom.

Vad har man på sig när man jobbar på bank då? Hojja det är så svårt sånt där men jag tänkte köra på nån stiligt men inte allt för strikt så får man väl se imorron vad alla andra har på sig, killar har det lätt bara å dra på en skjorta så är dom snyggt klädda.

Jag har fått veta att jag kommer få jobba heltid där februari ut iaf, sen får man se då om det finns jobb osv, Skönt att veta vad man ska göra fram till dess iaf!

Nog om det, vet ni vad som hände idag, jag fick brev från HSB, dom har lagat vår brevlåda på Norrböle i höstas, det är en sån som sitter i dörren och det var nå fel mitt i den så att det var liksom hål rakt ut, idag fick jag fakturan på det,
1210 KR för en Brevlådejävel, aldrig i livet att jag tänker betala det, tänker ringa dit imorron och säga att ja inte tänker det oxå. Så kan dom ju liksom inte göra.. det är tydligen en timmes arbete för 400 sen resa?! för 65 spänn å sen kostade brevlådan återstående belopp, hur svårt kan det ha varit egentligen?!

Nå nå, nu ska jag bada badkar, har köpt en nackkudde och skumbad till den idag, även ett duschdrapperi och lite andra saker,

Heipa

Lite bilder

Här är felet på soffan inte såå snyggt.. men det blir nog bra med nya kuddar


Här är vardagsrumebilder innan nya tapeter (hemskt fula)


Under taptsering


Sen när det blev klart


Och med gardiner (och lite stök)


Men ännu ska det dit blommor och upp lite saker å sånt men vi har kommit en bit på vägen iaf..

I köket var det någon form av äckligt papper klistrat så här såg det ut:


Men slet lös det och det var en svart målad yta under, helt okej!


Ifall ni ville veta hur det blir av spackel och slipning, så har halva vårat hem sett ut såhär, och min stackars dammsugare mådde inte så bra där mitt i allt:


När vi skulle packa in allt i lastbilen såg det i slutet ut såhär:


och då var det fortfarande massa saker kvar, men tillslut fick vi in allt!

Kolla förresten va ren min ugn var när jag flyttade ut från Norrböle var min ugn såhär fin:

Jag hoppas verkligen den är det när jag flyttar hem oxå.
Men en sak kan jag säga, den är inte så fin här, inte ens nästan, plåtarna är helt äckliga, så att ha hemma bakplåtspapper nu är ett måste! Och man får inte nya jag har varit å frågat.

Aja det kommer kanske fler bilder sen allt eftersom det blir klart!

Heipa


Kortvarig hemmafru

Jo det blev inte så mkt hemmafruande, hann knappt komma ut från intervjun så ringde dom å sa att dom ville ha mig, jag blev såå lycklig, dom skulle bara kolla att jag inte var nån brottsling och sånt, och såvitt jag vet så har jag inte gjort så mkt olagligt i mina dagar. Så skulle det beställas lite inlogg och sen får jag börja på mitt nya jobb!
Vars jag för övrigt tjänar en liten slant mer än på mitt gamla jobb, vars jag har fasta arbetstider, inte ska svara i telefon, och mitt i stan ligger det ;-)

Så just nu känner jag bara ett lyckorus, det verkar som det verkligen var ett bra drag att flytta hit. Jobbet är 6-8 veckor men mitt intryck (vilket kan bara fel) var iaf att man har goda chanser att få vara kvar efter det!

Snart ska vi till Jysk och reklamera ryggstödskuddarna som vi fick med till soffan, det blir en glipa på nästan 2 dm dom är typ för korta, men ringde dit och det skulle inte vara nåt problem att få nya.

Jag råkade shoppa lite idag när jag var på stan oxå, men det har jag inte ens dåligt samvete för, det blev en klänning, en lång t-shirt, två koftor, en skjorta, nya vantar. Sen köpte jag till min skolkille block, pennor, överstrykningspennor, mappar å sånt där man behöver i skolan.

Nää nu ska jag nog koka mig en kopp med te här i lyckan och sen försöka få iväg mig å gubben till Jysk.

Heipa

Kladdkakemuffins

Jag slängde ihop lite muffins som blir som kladdkaka nästan, hoppas Johan kommer snart så kan vi provsmaka dom!

Tjejen från Academic Work har ringt nu, håll tummarna för mig imorron kl 13.00, hoff blir lite nervös av sånt här, men man kan inte göra mer än sitt bästa iaf.
Jag har även renbäddat å plockat massa saker hela dagen idag. Det är inte så roligt att vara hemma ensam hela dagen, speciellt inte utan tv.. Men pratade nog en timme med min vän Kristina idag det var lite skoj! 

Imorron kommer mamma med kvällståget, så ska hon sova här en natt och gå på föreläsning på kulturens hus på onsdag sen åker hon hem igen, men kul att vi hinner ses liite iaf!
Heipa

Äntligen börjar livet bli i ordning...

Igår kväll fick vi äntligen igång det trådlösa internetet, så nu kan jag börja blogga lite igen :)
Torsdag och fredag och lördag så har vi tapetserat, eller det var väl spacklandet och slipandet och takmålningen och sånt som tog tid, herregud vad less vi var båda två, och det har nog svurits mer i den här lägenheten under dom dagarna än under hela tiden på Norrböle :) Men nu har vi ett väääldigt fint vardagsrum iaf, det absolut finaste rummet i denna lägenhet, när jag hittar sladden till mobilen kommer det nog ett kort oxå!

Ni skulle se när vi skulle få in alla saker i flyttbilen, det var på håret alltså, johan fick ligga högst upp och mosa in dom sista sakerna för att vi skulle få med oss dom, men det gick bra tillslut!
Det är bara 3-4 lådor kvar nu så är allt upplockat, vi måste dock köpa en hel del saker, tex ett köksbord, väldigt tomt i köket utan ett, även nån form av möbel till toaletten vi har en rätt stor toa nu, så ska vi köpa ett vardasrumsbord till lillrummet till våran bäddsoffa osv.. men det blir IKEA om en och en halv vecka så det löser sig där!

Vi har visst inte några kanaler här, det är ju lite konstigt att det bara finns 1, 2, och 4an i en hyreslägenhet, men så var det så vi har ringt Com Hem förra veckan så förhoppningsvis kommer sakerna snart så vi kan koppla in det, lite tråkigt är det att inte kunna se nån TV alls.

Jag ska få gå på en arbetsintervju idag eller imorron mest troligt, jag hade en telefon intervju med Accademic Work och hon ville att jag skulle träffa deras uppdragsgivare, så hon skulle kolla upp vilken tid det passade honom och återkomma med det idag, men hon sa att jag skulle förbereda mig på att det kunde gå rätt snabbt. Det ska bli spännande det är verkligen ett jobb jag vill ha, så ska nog hoppa i duschen snart och göra mig vacker ifall om att det blir redan idag..

Johan har sin första dag i skolan idag, och duktig hemmafru som man är så följde jag honom dit och sen gick jag på en liten promenad, sen på ICA å handlade glödlampor och säkringar. Jag ska varje dag när Johan ha skola gå dit med honom och sen gå på en prommis, då kommer man sig iväg varje dag! (Om jag nu inte ska jobba förståss)
Det enda är att jag har NOLL lokalsinne, är lite rädd att jag ska virra bort mig totalt men man kan ju börja med att gå en bit och sen vända å gå samma väg tillbaka då borde man ju hitta hem!?

Jag funderar om jag ska åka in till stan idag, hade behövt gå till arbetsförmedlingen, jag har aldrig varit arbetslös förr men man måste väl dit och säga att man är det iaf om jag har fattat det rätt, ska googla lite på det där... Men samma sak där, vette tusan om jag ens hittar in till stan, eller det är väl skyltat, blir värre att försöka hitta hem. Ääh det löser sig!

Nä nu ska jag hoppa i duschen, sen ska jag göra en kräftstjärtsomelett till lunch!

Heipa


Idag...

Så verkar det som att vi får lastbilen, vi får se vilken tid det blir bara...
Jag går runt å tänker hela tiden nu typ det här var sista natten här, det här var sista gången jag duschade här, sista gången jag borstar tänderna här osv.. Jag tycker som verkligen om min lägenhet.
Men det blir kul imorron att få en större lägenhet som är nytapetserad, toaletten var väl inte såå rolig i den, men i övrigt blir det nog bra. (men jag funderar på att köpa lite våtrumsfärg och fixa till den) Det är bara i ett rum vi har kvar gamla tapeterna och det är i sovrummet, och där vistas man ju inte allt för mkt tid när det är ljust iaf.

Jag är väldigt frukostsugen, vi har INGET som går att äta, ett glas vatten är det enda man kan få i sig här alltså, men jag har ringt till Johan å bett honom komma med en smörgås jag hoppas verkligen han hinner göra det.

Ja det här är då sista gången jag bloggar här oxå.. synd jag inte har sladden till mobilen här då hade jag fotat kaoset, men den ligger nerpackad nånstans.

Nu hoppas jag att det blir ljust lite fort ute så man ser nåt här inne. det kan vara bra att spara en lampa som man kan flytta runt i rummen, Det är lätt att vara efterklok!

Nå nå nu ska jag gå och fortsätta städa, toaletten, jätteroligt,,,,

Heipa


Första dagen som hemmafru..

... och vad händer jo jag vaknar samtidigt som Johan och kan inte somna om, vilket betyder att jag NU redan varit vaken i 1,5 timme.. typiskt...

Igår var vi till Bastuträsk och kollade på popstar, Rasmus var helt klart bäst man han vann tyvärr inte.

Sen har vi packat hela helgen... packat å packat.. Vi har även packat ner alla lampor, så det är verkligen mörkt här nu.
Näst sista natten i lägenheten var detta.. vi ska sova här även i natt men sen sista natten ska vi sova hos Johans mamma. Vi tänkte packa allt på tisdag kväll in i bilen så det bara är att köra iväg sen på onsdag morron...

Idag ska jag städa, kylen, frysen, ugnen och allt sånt där "roligt"...Ska även hinna med en fika med Johanna på stan..
Johan är skeptiskt till om vi får in allt i lastbilen vi hyrt (en liten alltså) jag har inte varit det, men nu när man se allt så blir man nästan det...

Jag kan egentligen inte göra så mkt innan det blir ljust ute så nu ska jag koka en stor kopp med te och titta nyhetsmorron..

Heipa


Min karriär är över..

.. Som ekonomiassistent/handläggare på Xzakt kundrelation AB. Det känns skönt, jag har väl inte gillat jobbet 100% direkt, mest för att det är tjafs jämt. Mellan allt och alla, det är ingen rolig miljö att arbeta i så jag har varit spyless på det. Och sen den förra platschefen slutade har det varit outhärdigt, hade jag inte vetat att jag skulle sluta så hade jag gått under! Men nu är det slut på det. Slut på att man får olika direktiv från olika håll och alla tycker man gör fel för att man gjort det fel chef bett en att göra osv.,

Numer är jag alltså hemmafru. Har trivts bra som det dom senaste 4 timmarna kan jag säga, har dock inte träffat min karl ännu idag, men hoppas han kommer hem snart.

Jag blev bjuden på middag hos min syster idag, hampisar, det var gott, sen spelade vi lite spel med ungarna å kollade tv, det var som en mysig eftermiddag/kväll.
Nu sitter jag och titta Let´s dance med ena ögat, jag gillar ju Blondinbella väldigt mkt så hittills hejjar jag på henne, men återkommer mer om det om nån vecka när jag kollat med andra ögat oxå.

I helgen ska vi packa å packa..Det ska bli skönt att sätta igång så vi blir klar nångång. Att flytta är inte det roligaste som finns.
Jag har funderat på vad jag ska göra nu i min arbetslöshet
* läsa böcker
* träna
* kolla Andra Avenyn på webtv
* laga god mat varje dag baka ibland
* alltid ha ett skinande rent hem
* en promenad om dagen
* spela betapet
* blogga
Fler förslag?

Det lite komiska var att i bilen påväg från jobbet precis när jag jobbat mitt sista pass så fick jag ett samtal med erbjudande om jobb. Inte på heltid men lite extra. Ska fundera lite på saken, ska ringa på måndag och prata om det och se hur mkt och vilka tider och exakt vad man ska göra osv.

Jaa vad kan man mer berätta, det snöar ute just nu. Det var skitkallt i Bergsbyn men inne i stan är det mkt varmare!

Vi har förresten beställt tapeter till Vardagsrummet nu, det blev sånna här


Resten av tapeterna är vita med lite olika glansiga mönster typ...

Nää nu ska jag göra nåt annat..

Heipa


Idag...

..Så skjutsade jag Johan till jobbet när jag vaknade, han och hans svåger skulle och skotta taket i Gråliden. Sen for jag till syrran å hälsade på där en stund, fikade lite å lekte lite å sånt. Sen var jag förbi hos Laila och drack en kopp te och sen skulle jag på stan.
Men typ allt var stängt, men Åhlens var öppet iaf och det var det viktigaste.

Sen var jag på Ica och handlade så nu ska jag göra tacopaj för första gången i mitt liv, jag har knappt ens ätit det förr.. men det blir nog bra!

Om prick en vecka så är det ju tisdag(såklart), och det är sista dagen jag bor i Skellefteå, vi har bokat flyttbil till den 14;e vi får den kl 8 på morronen så då ska den fyllas å sen köras till Luleå och tömmas.
Det känns helt konstigt att man nästa vecka bor i en annan stad, en stad som man inte hittar nånstans i eller nåt. Jag har ju bara varit där och gått på stan några gånger typ och hälsat på Lisa en gång.. men det går nog bra!
Det känns bra att man har några vänner där iaf.. speciellt eftersom jag inte fått nåt jobb..
Jag som aldrig skulle flytta från Skellefteå.. så gick de med de.. men snart är vi ju tillbaka iaf :)

Det har blivit glapp i strömkabeln till datorn.. jäkligt irriterande.. batterigrejjen kommer fram hela tiden och ibland dör datorn.. suck,, Nå nå

Nu ska jag gå å göra ett försök med pajen, så här ska jag göra:

Pajbotten (färdigköpt)

Tacoköttfärs
Paprika(röd)
En lök
Steka ihop det...
 Lägga i pajbotten
Sätta några bitar tomater på
Sen blanda:
Majonäs
Riven ost
En burk Cream Fraich
Slänga på det å sen in i ugnen.

Rätt lätt hoppas det blir gott!

Heipa


Nyårsafton

Igår var det ju nyårsafton, vi var hos Erik å Emma med Jeanette å Anton och Gustav å Johanna.
Vi började med att äta toast med rensteksröra och lite sallad till förrätt, till varmrätt blev det Potatisbakelser (som var svingoda) med fläskfilé med Parmesanost och grönsaker, det var gott!

Sen var vi på Lövångersrevyn kl 19.00 på Nordanåteatern, det var väl sådär, jag och min mamma har varit på nyårsrevyn i Kiruna nästan varje år jämt, och den är bra för det mesta, den här var inte ens en tredjedel så bra.. det var typ 7 st som var med och alla var gamla nästan, sen var dom som så slamsiga på scenen.
Men det var som ändå kul att testa göra det en nyårsafton, men som sagt det var inget emot den som vi brukar se i vanliga fall.

Sen gick vi tillbaka till Emma och Erik och åt efterrätt glass med varm kolasås och bananer och sen spelade vi spel, Absolut överrenst, jag och Johan förlorade.... å sen blev klockan tolv.

Strax efter det cyklade vi hem och var hemma efter 1 nångång, det blev en relativt nykter och lugn nyårsafton, vilket känns väldigt bra idag, men självklart ska vi ta en bakispizza ändå strax :) så ska vi se den sista Harry Potter filmen som har kommit ut, vi har sett alla den senaste veckan typ, dom är rikgit bra!

Det känns fruktansvärt onödigt att gå och jobba imorron eftersom det ändå bara är en dag.. men men det är iaf bättre betalt än en vanlig dag så då kan det ju vara värt :)
'
Nä nu ska jag ta tag i pizzainköpet.

Gott nytt år!

Heipa

2008

2008

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Ja jag var på bilsemester till utlandet, säkert nåmer oxå men kommer inte på så mkt just nu.
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Japp Cissi och Anna och min syster tex. 
Dog någon som stod dig nära? Nej som tur är så har ingen gjort det.
Vilka länder besökte du? Danmark, Tyskland och Norge
Är det något du saknar år 2008 som du vill ha år 2009? Ja ett arbete som jag trivs till 100% med, en lön jag känner mig nöjd med, en storre lägenhet (som vi har från och med idag :)
Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas? 17 nov bland annat
Vad är det bästa som hänt dig år 2008? Att jag å Johan flyttade ihop är helt klart det bästa, sen även att jag sagt upp mig från jobbet.
Största misstaget? Jag tror inte jag har gjort så många misstag som jag kan komma på sådär
Har du varit sjuk eller skadat dig? Jag hade en otoligt rejäl halsinfektion men annars har jag klarat mig rätt bra
Bästa köpet?Nå kläder kasnke, har inte köpt så mkt annat, våran bäddsoffa var nog ett bra köp oxå men den står fortfarnade ouppackad i källaren så har inte kunnit känna på den ordentligt ännu
Vad spenderade du mest pengar på? hyran och mat typ
Gjorde någonting dig riktigt glad? Ja min kille är bra på att göra mig glad!
Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008? ingen aning
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Jag har varit gladare och framförallt väldigt lycklig.
Vad önskar du att du gjort mer?  motionerat...
Vad önskar du att du gjort mindre?  inget jag har haft ett bra år.
Hur tillbringade du julen?  I Poikki med min familj.
Blev du kär i år?  Jag var redan kär när året startade och är fortfarande väldigt kär i min älskling
Hur många one night stands?  noll så klart...
Favoritprogram på tv? Desperata så klart! Helt klart det bästa programmet,
Bästa boken du läste i år? mina hemligheter var himla bra, tror det var i år jag läste den
Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?  Jag hatar ingen
Bästa musikaliska upptäckten? ja det där med musik är ju inte min grej..
Något du önskade dig och fick?  japp bland annat massa julklappar :)
Något du önskade dig men inte fick?  Nej
Årets bästa film? Oj vi har sett så himla många filmer så svårt att säga...
Vad gjorde du på din födelsedag 2008?  Jag och Johan hade kalas med mina syskon å några vänner eftersom vi fyller år typ samtidigt.
De bästa nya människorna du träffade? Många av Johans vänner har jag lärt känna mer under 2008 och dom är bra!
Hur skulle du beskriva din stil år 2008? som alla andra år typ.. som vanligt bara :)
Vad fick dig att må bra? min kille, semester.
Vilken kändis var du mest sugen på? Ingen
Vem saknade du?  Kirunafolket
Favorit månad? juli var en fin månad
Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? ja hade jag fått ett nytt jobb hade det känts väldigt bra, men det mesta har varit bra, 2008 var ett bra år jag hoppas 2009 blir mist lika bra!

RSS 2.0