Skitparasiten..

Den här parasiten är verkligen jobbig.
Hoppas det är snabbt övergående.
Alltså jag är inte själv drabbad än så länge, men det här att hålla på att akta sig för vattnet..

Igår borstade jag tänderna, när jag skulle skölja munnen så tog jag såklart kranvatten fast jag tagit ett glas med kokat vatten till toan, det kom jag på när jag höll på skölja munnen för fulla muggar.
Saker går verkligen på rutin bara ibland..

Att duscha utan att få in vatten i munnen är inte heller det lättaste, testa det nästa gång ni duschar:)
Sista dagen i Kiruna fick Agnes bada så det problemet tar vi till helgen, hon får i sig massa vatten varje gång hon badar, så blir nog att koka badvatten till henne.
Och vattnet ska koka i minst en minut, det blir en hel-dagsprojekt.

Vi tog med en stor dunk med Kirunavatten i måndags iaf, det känns skönt att ha "friskt" vatten hemma att dricka!

Disken i diskmaskinen ska bli helt torr, det tar ju en hel dag innan det händer, typ..

Nååå vilket gnäll.
Men när man inte kan använda kranvatten till just nåt så märker man hur ofta man gör det.
Bara när man tex tvättar händerna, jag tror ADRIG jag torkar dom heeelt torra i vanliga fall men nu måste man ju göra det så inte man själv eller Agnes skulle få i sig det.


Imorgon ska vi på Leos lekland iaf, jag å Linn å flickorna, det blir roligt!
Hoppas bara dom sköljt salladen i kokat vatten:)

Heipa



påskfika:) gjorda av saga!


Imorgon!

Imorgon åker jag och Agnes till Kiruna!
Å blir där ända till nästa måndag!
Jippie!

Heipa


Nya gardiner..

Så här såg det ut innan..


Och nu ser det ut så här..



Det blev lite somrigare! Vi (mamma) sydde dom som hissgardiner, dom är upprullade, perfekt nu inför sommaren då vi har solen rakt i ögonen när man sitter i soffan på eftermiddagen/kvällen.
Är spyless på svartvitt.


Det är som rosa prickar lite här å där på gardinerna så hade varit fint med lite rosa saker, får se om det går att skaffa.

Åt en jättegod sallad idag hos Linn med kyckling, ägg, bacon, halloumiost och massa gott i.
Sen rester till middag bara.
I morse hade jag inte gått ner ett endaste gram. Får hoppas på bättre lycka imorgon.

Ja jag har inte så mycket mer att berätta.

Trevlig helg kan jag ju önska er iaf.


Heipa 


Nytillskott på motorgården Rudagatan 11...

För närvarande bor det hos oss 3 st bilar, ett släp, en moppe och efter helgen bor det även en båt här...

Uppradade, båten bilen och släpet..

Nu känns det som det börjar vara nog!
Vi får ju knappt plats här själva nåmer!

Heipa


Mycket enkelt..

Idag till lunch gjorde jag
2 st små Kycklingfiléer i tunna skivor, 3 soltorkade tomater i småbitar, ett halvt paket philadelphiaost, sen vispgrädde tills det blev lagom mycket sås.

Till detta åt jag vitkål stekt i smör.
Väldigt enkelt, väldigt snabbt och väldigt gott!

Till middag blev det köttfärssås med vitkål, liknande som förra veckan!

Resultat hittils -2,6 kg.
Det går inte lika fort nåmer, men fortfarande neråt iaf! 

 Det var 9 dagar sen jag började, hela helgen har jag fuskat, kommer nog alltid göra det på helgerna, mer eller mindre. Efter helgens fuskande blev det bara så att det stannade av helt, gick inte upp nåt i vikt, inte ner heller för den delen.

Heipa


Middags LCHF tips som vanligt då:)

Jag har bakat hamburgebröd i veckan.

6 ägg delade i vitor och gulor för sig
½ tsk Salt
1 msk Fiberhusk
200 g Naturell Philadelphiaost
½ tsk Bakpulver
6 msk Krossade linfrön
Sesamfrön
som garnering

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggvitorna riktigt hårda och torra (ca 5 min) med maskin. Vispa äggulorna hårt i en annan bunke nästan lika länge, tills smeten blivit ljus gul och riktigt fluffig.

2. Tillsätt philadelphiaost, fiberhusk och salt i gulorna och vispa helt slätt.

3. Vänd försiktigt ihop vitorna med ägg/ostsmeten med en slickepott.

4. Tillsätt linfrön och bakpulveroch vänd ner försiktigt. Låt smeten vila ca 10 min så att fiberhusken får svälla ordentligt.

5. Klicka ut hamburgarbröden på bakpappersklädd plåt och strö över sesamfrön.

6. Grädda i ca 15 min eller tills ytan blivit gyllenbrun på 200 grader.


Jag gjorde dock halva receptet för ovanstående är för 20 bröd.
Sen gjorde jag egna hamburgare, köttfärs, ägg, vispgrädde, grillkrydda.
Detta blev mycket gott kan verkligen rekommendera det.
Till det åt jag beasås, ost och lite grönsaker.




Kan tillägga att bröden gick bra att äta som macka med smör och lite pålägg på oxå!

Heipa


Lchf..

Nu har jag kört LCHF i 4 dagar, sen i tisdags alltså.
I morse vägde jag 2,1 kg mindre än i tisdags!

Jag gillar att det händer så mycket så fort.
Man blir väl av med vätska oxh sånt oxå nu, men jag hoppas man fortsätter gå ner lite varje vecka iaf.

nyss bakade jag muffins.
Dom smakade omelett..


Här är recepetet

175 grader i 20 minuter, men jag hade i mina i 30, jag gjorde även bara halva receptet..


Igår åt jag detta till middag..

Stekte fläskytterfilé i tunna skivor, kryddade med grillkrydda, salt och lite peppar, när det stekts klart hälde jag i ca 1 dl vispgrädde. Till det åt jag kall beasås och grönsakerna ovan!


Den här är oxå god.

Man kan ta tex en ostskiva, några skinkskivor, gurka och denna.
Som macka fast utan just själva mackan:)

perfekt som mellanmål/kvällsfika.

Heipa


RSS 2.0