Halvtid!

Idag är det på pricken halvtid tills det är beräknat att våran bejbis kommer


Du är på dag 140 av 280. (50%).
Du är i vecka 20.
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du har 140 dagar kvar till beräknad förlossning.

Ärligt talat trodde jag att jag skulle ha mycket större mage vid den här tiden, men jag är glad att jag inte har det, vill absolut inte bli större än nödvändigt. Hittills visar vågen +3kg.
Annars är graviditeten väldigt "lätt" just nu, lite tröttare än vanligt bara annars mår jag som vanligt förutom att jag har ett litet <3 där inne som busar runt lite på dagarna, ibland stannar man upp på jobbet eller vad man nu gör bara för att få njuta av sparkarna.
Jag och Johan brukar mysa och känna på den på kvällen, den vaknar nästan varje kväll när jag lägger mig och ska sova.
Det är helt enkelt ganska mysigt just nu att vara gravid! :)

Men självklart längtar man ju tills den är på utsidan oxå och nu börjar det närma sig målet:)


Jag har fått förlängt på banken, så nu ska jag jobba hela februari oxå, det är ju perfekt har ju inte så mycket annat för mig på dagarna, så sparar jag lite stämpligsdagar, vilket oxå är bra.
På tal om stämpling är dom idioter på A-Kassan för er som inte visst det, jag har haft egentligen EN (1) fråga om hur jag ska fylla i mitt kassa kort, det har krävts två veckor och typ 20 mail samt en inskickning av avtal och arbetsgivarintyg för att få svar på den. Enligt mig väldigt enkla frågan...

Suck, A-kassan fungerar som bäst när man är toalt arbetslös och bara kryssar i den rutan för hela perioden, så fort man ska arbeta en endaste timme så blir det jäkla problem.


Jag är svinförkyld så den här helgen är verkligen efterlängtad, det ska bli så skönt att få vila ut ordentligt och sova ända tills man vaknar av sig själv på morgonen!


Johan hade hyrt nån film så nu ska jag stänga ner datorn och hoppa under filten med honom.


Trevlig helg!

Heipa


Ultraljudet..

Ja i torsdags var vi till Sunderbyn och gjorde ultraljudet, gubben som gjorde det var väl inte trevligast i stan, kanske inte var så bra att ha sista tiden på dagen.. Han svarade snäsigt på allt vi frågade och inte alls på vissa frågor och jag tyckte det gick väldigt snabbt oxå..
Bejbis behagade att just då ligga med ryggen utåt och rumpan neråt (typ som om den satt och kollade på min ryggrad) Så vi fick varken veta könet eller se något ansikte på den, inte ens nå bilder fick vi med oss, endast en som han ändå tänkte slänga som är på typ ryggraden.
Men den hade iaf alla inälvor och sånt som dom kollar och den verkade då må bra där inne det är ju huvudsaken, men lite synd att vi inte fick se så mycket!


Sen åkte vi därifrån, förbi Storheden och svängde in mot Porsön, körandes på en huvudled PANG! sa det och en tant med väjningsplikt körde rakt ut från en korsning och in i oss. Polisen kom dit och konstaterade även han att det var hennes fel och vi fick ta alla uppgifter från varann och sånt där.

Jag ringde akuten och frågade om vi skulle komma in igen, men dom tyckte inte det behövdes så länge jag mådde bra och det inte hade blivit någon smäll mot magen, och det blev det ju inte, så vi for hem.. Bejbisen har då levt rövare där inne efter det flera gånger så den mår nog bra!

 

Men snack om maximal otur, nu var det ju hyrbilen vi krockade med, vi skulle lämna tillbaka den dagen efter och hämta ut våran egen. Den här gången var det iaf Johan som körde, men jäkla man blir skadad av sånt här nu tror jag vi ska krocka i varenda korsning vi kör förbi, varje bilresa har jag hjärtat i halsgropen minst 5 ggr..

 

Hur som helst så åkte vi och hämta våran bil igår, när vi sen skulle iväg igår kväll så gick inte dörren igen helt, eller själva dörren men inte fönstret, vi har ingen fönsterkarm utan det är bara rutan direkt emot, och det var en glipa på typ 1,5 cm, var väldigt tjorvigt att få tag i alla försäkringbolag hyrbilsfirmor och bilverkstan på en söndag men det löste sig till slut och nu har vi hyrbil igen och bilen är inlämnad.



Johan är svinförkyld och ligger här bredvid på soffan och sover nu, jag tror jag ska gå till ICA och hyra en film och handla lite frukost, det blir nog en tidigt kväll ikväll känner mig fortfarande trött fastän det varit helg.
Jag är iofs väldigt trött nu för tiden igen, jämt, alla tider på dygnet, det är lite jobbigt. Men har nog bara en veckas jobb kvar typ sen får man vila obegräsnat..


Jag har förresten inne min telefon på lagning, för 3:E veckan nu, så blir lite bilder tagna nu.
Jag hoppas verkligen den är klar nu till veckan!


Heipa


En dag kvar...

Det blir inte så mycket bloggande nu när jag jobbar, jag är så sjukt trött varje dag när jag kommer hem så det är bara att äta och fixa om det är nåt viktigt och sen slöa innan man ska sova igen..
Igår somnade jag klockan 20.00 typ och sov till 7 i morse, ändå är jag helt trött idag!


I helgen har vi varit till Kiruna, det blev en snabbvisit vi kom på fredag kväll och åkte hem på söndag eftermiddag, så hann inte med att träffa så många, men det var skönt att få komma "hem" lite.

Idag ringde dom och sa att våran bil är klar så till helgen blir det att åka till Skellefteå en sväng, det blir nog skoj!


Förra veckan har Johan känt dom första sparkarna :) Det är så häftigt, det känns som mer verkligt nu när man känner det lilla hjärtat där inne varje dag.. Imorgon är det dags för Ultraljudet och jag hoppas verkligen att allt är bra med den, vi har ju redan gjort 4 st så jag vet ju iaf att det verkligen är en bejbis där inne:)
Kanske får vi veta om det är en liten tjej eller kille oxå:)


Nyss ropade Johan från badkaret om vi skulle åka och hämta mat på McDonalds, jag bangar inte, jag ääälskar Donken! Mmm..

Ja ja, får se hur länge det blir att jobba nu då men jag tror nog det blir kanske 2-3 veckor. Det är som skönt att komma iväg lite på dagarna och bra att spara på lite stämplingsdagar...


Nu ska jag förresten sälja min lägenhet på Norrbölegatan, jag har anlitat mäklare som ska hjälpa mig att få iväg den, snart kommer den nog upp på hemnet, kan säga att jag längtar efter att se den, jag har ingen aning om hur den ser ut inne nu, han som hyr den kanske har levt rövare där...
Nää det tror jag inte:)


Nää nu ska vi ut till kalla bilen, men det är lätt värt det för en QP Cheese Meny... mmm =)



Tack så hemskt mycket för alla gratulationer!!!

Jag blir så glad när jag läser dom:)


Heipa


Ledig mitt i veckan..

Det var som lagom att jobba en och en halv dag och sen få vara ledig lite. Trettondagsafton blev middag med mamma och pappa som kom hit igår på dagen och har sovit här till idag, vi åt jättegod biff med klyftpotatis/potatisgratäng, sallad och såser.. mmm:)


Idag ska vi nog packa upp efter våran Skellefteåresa, vi har inte hunnit göra det ännu, sen blir det nog att glo lite film och ta det lugnt bara. Det ska komma en tjej och titta på den här lägeheten oxå, hon står först i kön och vill ha den så fort som möjligt, jag hoppas verkligen hon tar den, då kanske det blir att flytta hem redan till månadsskiftet!



Nisse är söt som vanligt...


Magen växer...

V.17


Men jag mår väldigt bra iaf.
Jag har inte sagt till nästan nån på jobbet att jag är gravid, dom tror säkert jag har ätit jättemycke julmat:)
Men tycker det är så svårt med människor man inte känner ska man bara slänga ur sig mitt i allt att man är på smällen, blir ju lite konstigt...



Så här såg förresten bilen ut efter smällen


Nä nu ska jag läsa lite bloggar har inte så mycket mer att skriva om!


Heipa


2009...

Ja då var ytterligare ett år slut, ett väldigt händelserikt år för vår del. Några "stora" saker är att:

I januari flyttade vi till Luleå, jag fick även börja jobba på banken en vecka efter vi flyttat dit.

I somras tog vi över våran älskade lilla Nisse <3


Vi Augusti var vi till Paris med Johan(storebror) och Linda

Härligt...


Sen det största utav allt...
Jag och Johan ska bli föräldrar under 2010! :) <3

Det är verkligen så häftigt... Och roligt! Och vi är sååå lyckliga! :)

 

 


Nu till nåt helt annat, igår var det ju som sagt då nyårsafton, och jag var ju såklart nykter, och skulle åka och hämta hit våra kompisar så skulle vi göra oss i ording tillsammans...  Men jag hann inte längre än till typ kvarteret bredvid så kommer jag körandes efter en huvudled, och från en korsning (med såklart väjningsplikt) kommer det en i full karriär och kör rätt in i passaserarsidan på våran bil. PANG sa det.
Det gick nu inte så jättefort jag hann se att han nog inte skulle hinna bromsa innan korsningen så jag hann stanna nästan helt, han bromsade oxå och försökte väja undan men det gick inte så bra utan han körde som sagt rätt in i bilen.
Nisse stackarn satt på golvet(på den sidan bilen körde in) och han flög upp i min famn och darrade som ett asplöv..
Det blev inte så kraftig krock inne i bilen, men det är inte roligt att krocka när man är gravid, fyy fan va rädd jag var att det skulle ha hänt något med lillskrutten i magen jag bara grina och grina (stackars gubbe jag krockade med)
Så vi for hem hit till Johan och Linda och skrev skadeanmälningspapper och ska skicka in dom, på måndag ska vi hämta en hyrbil och lämna in bilen på reparation.
Sen for jag och Johan upp på akuten och kollade så allt var bra med magen, vi fick göra ultraljud och hjärtat slog och den sprattlade för fullt så den verkar så inte ha tagit någon skada alls. 
Det var verkligen hemskt! Men det var tur att allt gick bra med oss iaf.

Det är lite värre med bilen, framskärmen, dörrren(vi har bara 2 dörrar) och bakskärmen är intryckta och repade.



Sen for vi iaf till nyårsfesten vi skulle på, åt mat, surrade lite, kollade på lite raketer och sen for vi hem vid typ halv ett eller nåt sånt, både jag och Johan var rätt slut efter gårdagens bravader.



Nu ska jag städa ihop lite här innan husägrana kommer hem :)


Gott nytt år!

Heipa

 


RSS 2.0