Kolja med pepparrot och dillsås, serveras med vänskapssallad
VÄNSKAPSSALLAD
600 gram vitkål hyvlas med osthyvel.
200 gram morötter rivs med rivjärn grovt
1/3 purjolök skärs i skivor
1 paprika skärs i tunna strimlor
Koka upp
3/4 dl olja
3/4 dl vinäger
2 msk socker
3/4 tesked salt
Häll det över salladen och rör om.
Täck sedan med lock.
Salladen håller en hel vecka när man gjort den, och den var verkligen god!
Och nu till maten..
Koka 800 gram potatis
Hacka en kruka med Dill
Skala och finriv ca 2 msk pepparrot
Skär ca 600 gram kolja i portionsbitar
Salta fisken
Gör en redning på 1,5 msk smör
och 1,5 msk vetemjöl
Häll i 2 dl vatten, lite i taget tills det blir en jämn sås.
smula i 1 fiskbuljong
och i med 1 dl creme fraiche
Sen är det bara i med fisken och låt det puttra i 5-7 minuter.
När det är färdigt, riv över skalet från en citron.
KLART
Jag tycker inte så speciellt mycket om dill, är inte heller så jätteförtjust i fisk, men det här var faktiskt jättegott!
Hittills den godaste rätten!
Ska nog försöka göra den fler gånger, man ska ju trots allt äta fisk några gånger i veckan.
I detta hushåll händer det typ aldrig, räkor på sin höjd kan slinka ner. Dock bara av mig, och på sin höjd kanske 1 gång i månaden.
Heipa